King kröner: 5 måsten i din skjortgarderob

Skjortan är alltid en otroligt viktig byggsten i garderoben, och det är lätt att snöa in sig på en specifik modell eller kvalitet som man känner sig bekväm i. Tänk på att investera i skjortor i varierande utförande för att alltid ha en redo oavsett tillfälle. King handplockar 5 klassiska skjortor som bör finnas med i varje mans garderob.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-03-18 10:50  |  Lästid: 3 minuter

*Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.

Oxfordskjortan

King kröner: 5 måsten i din skjortgarderob

Det är möjligt att det skrivs mycket om den klassiska oxfordskjortan och att den ibland kan upplevas som lite enformig och tråkig. Däremot är den otroligt tacksam då den lämpar sig för nästan alla tillfällen, oavsett om du vill klä upp eller ner. I sin grövre bomullskvalitet och typiska button-down krage är den gångbar både till en marinblå uddakavaj och en ledigare kostym i linne, bomull eller grövre ull.


För våren passar den både som ett nerstoppat alternativ i dina chinos eller jeans men likväl till ett par badbyxor påväg till stranden på semestern.

Drake's

Den vita skjortan

King kröner: 5 måsten i din skjortgarderob

En vit skjorta med en bredare cut-away krage är ett måste. Det finns självklart mängder av alternativ på marknaden men det man bör vara extra noggrann med är valet av tyg, passform och hur skjortans krage ser ut. 


Kragen får gärna vara i ett bredare utförande för att med enkelhet hamna under kavajens slag, gärna i en mjuk och inte uppbyggd känsla. Passform är alltid det absolut svåraste när det kommer till mer dressade skjortor då man vill åt den smala silhuetten som inte blir tajt och gör att skjortan stramar åt. Prova er fram bland olika märken och hitta er passform.

Morris Heritage

Denimskjortan

King kröner: 5 måsten i din skjortgarderob

Blir bara bättre med några år på nacken. Ett gott tips är att köpa en mörkt tvättad denimskjorta som över tid slits in efter bärarens användande och ger en helt personlig tvätt. Kragen i detta utförande är en bredare cut-away och går därför att bäras med slips till kostymen eller kavajen. Självklart är en cut-away krage i denimskjortan verkligen inget måste, men ett trevligt alternativ för den som vill kunna bära både uppklätt och mer casual.


Stenströms

Linneskjortan

King kröner: 5 måsten i din skjortgarderob

En säsongsbetonad skjorta som framförallt bärs under sommarhalvåret, men ack så viktig. Linnet ger tydlig struktur och en härlig avslappnad känsla. Linneskjortan bör kunna bäras både instoppad och utanpå. Därför är längden på skjortan otroligt viktig då den inte får bli för lång, var därför noggrann med att prova innan du investerar.

J.Lindeberg


Den rutiga-/randiga skjortan 

 

King kröner: 5 måsten i din skjortgarderob

Till en enfärgad kostym är en rutig eller randig skjorta en grymt val. Vi ser mer och mer rutigt trots att randigt historiskt sätt varit mest populärt. En rutig skjorta är snyggt att bära ton i ton med din uddakavaj eller kostym för ett sobert intryck men likväl i kontrasterande färger för rätt tillfälle.

Eton
Dela på Facebook
Tweeta