Philip: De 5 bästa e-handelsbutikerna för män

Hinner du inte shoppa i butiker på stan? Philip guidar dig till de bästa e-handelsbutikerna för män just nu.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-07-25 10:24  |  Lästid: 2 minuter

Den generella e-handeln har under flera år ökat markant vilket leder till att många mindre butiker tyvärr har stora problem med att få ihop kassorna. Digitaliseringen och hur vi handlar kan inte längre jämföras med för bara 10 år sedan. Givetvis är tillgängligheten för fler varumärken online ett steg i helt rätt riktigt då det ger en större bredd och det finns helt enkelt fler varumärken och produkter att välja ifrån. Samtidigt krävs det betydligt mer kunskap av köparen vad gäller kvalité och passform för att lyckas med sitt köp. För än så länge, finns det trots allt, inget bättre sätt att bedöma ett plaggs passform, känsla och kvalité som i att prova produkten från galge.

På grund av både tillgänglighet och generös bytespolicy är idag e-handeln nästintill omöjlig att konkurrera med då du kan handla dygnet runt, varifrån som helst och har produkten i dina händer senast två dagar efter ditt inköp. Därför har jag valt att göra en lista på dem skarpaste e-handelsbutikerna just nu.

1. Mr. Porter

Den förmodligen mest välkända butiken online är Mr. Porter och är en av de första i sitt slag. Trots att Mr. Porter var en av de första e-handelsbutikerna började de med ett rejält försprång gentemot sina konkurrenter då dess kvinnliga föregångare Net a Porter var och är fortfarande en av de mest välbesökta onlinebutikerna för kvinnor. Mr. Porter visar alltid upp en otroligt snygg och smakfull bredd i alltifrån lyxvarumärken till mindre aktörer på uppgång.

Mr. Porter

2. END Clothing

En annan aktör som var tidigt på bollen var End Clothing. I jämförelse med många andra e-handelsföretag ser vi en tydligare stilbildning baserat på inköp. End Clothing har sitt hjärta i Newcastle med en tydligare inriktning på ”streetwear” i jämförelse med sina konkurrenter.

END Clothing

 

3. Care of Carl

Den största svenska snackisen under de senaste åren är det Boråsbaserade e-handelsföretaget Care of Carl som går från klarhet till klarhet. Med en grundidé om att kunna presentera klassisk herrkonfektion online med ett preppyinspirerat tänk, till att att vara en av de första svenska e-handelsbutikerna att sälja både det svenska lyxvarumärket Sjöö & Sandström till italienska Boglioli och engelska Drake’s, är minst sagt imponerade.

Care of Carl

4. Farfetch

Det Londonbaserade e-handelsbutiken Farfetch finns något för alla smaker. Här ser vi alltifrån Gucci och Prada till förhållandevis mindre svenska aktörer såsom Sandqvist och Stutterheim. I dagsläget kan få butiker, online eller ej, konkurrera med antalet designers Farfetch har att erbjuda.

Farfetch

5. Très bien

Très bien grundades 2006 i Malmö av bröderna Simon och Hannes Hogeman. Très Bien växte sig snabbt stora internationellt mycket beroende på sina unika inköp och tydliga stilbildning. ”

Très BienDela på Facebook
Tweeta