Philip guidar: Polotröjan på 3 sätt

Vi går mot varmare tider, men polotröjan är i vårt avlånga land minst lika gångbar för våren som för hösten och vintern. Fundera på hur du vill bära din polotröja då olika material, strukturer och tjocklek kan avgöra tröjans formalitetsgrad och hur den lämpligast bärs med rätt typ av plagg. Generellt är en grövre polotröja bäst lämpad till en ledigare klädsel medan en tunnstickad polotröja utan problem kan bäras som ett komplement till skjortan under en kostym eller kavaj. I dagens artikel jag valt att styla polotröjan på tre olika sätt med tre olika överdelar, lägg märke till polotröjornas olika tjocklek och strukturer och hur dem lämpligast matchas.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-01-29 13:12  |  Lästid: 2 minuter

Tillammans med rock

Rock av formell karaktär matchad med en tunnstickad polotröja.

Polotröjan är verkligen i sitt rätta element när den matchas till en rock. Den grovstickade polotröjan gör sig i detta fall minst lika bra som den tunnstickade, däremot finns det vissa detaljer som är bra att ha med i beräkningarna. Den första är att den grovstickade polotröjan i regel gör sig bättre tillsammans med en grövre rock, gärna i någon struktur eller mönster. Den tunnstickade polotröjan i sin tur gör sig bättre med den tunnare och mer skräddade rocken. Nedan ser vi två exempel på hur två typer av polotröjor kan bäras med två olika typer av rockar.

 

Under en kavaj/kostym

Grövre rock med struktur matchad med grovstickad polotröja med ribbad krage.

Tunnstickad polotröja i merinoull tillsammans med uddakavaj.

Många gånger är polotröjan minst lika snygg under kavaj eller kostym som den mer klassiska kombinationen med skjortan och slips. Givetvis skall aldrig polotröjan tillämpas om du känner dig minsta osäker på den under ett specifikt sammanhang. Däremot gör sig polotröjan ypperlig för både jobb, vardag och fest med sin tanke på sin elegant men samtidigt avslappnad framtoning. Satsa gärna på en tunnstickad polotröja i merinoull om den skall bäras under kostym, skall den bäras till en grövre kavaj i ull kan både en tunnstickad polotröja i merinoull, kashmir eller grövre ull tillämpas.

 

Till shearlingjackan

Krämvit polotröja matchad med mörk shearlingjacka.

Polotröjan gör sig minst lika bra tillsammans med en ledigare överdel. Shearlingjackan kan enkelt beskrivas som ett vinteranpassat alternativ av skinnjackan eller mockajackan med tanke på sin fodrade insida och krage. Oavsett gör sig polotröjan minst lika bra till shearlingjackan som till skinnjackan eller mockajackan. I alternativet nedan ser vi hur polotröjan kan bäras i kontrast med sin överdel som ger ett sportigare utryck. Bärs polotröjan istället i samma ton som jacka blir helhetsintrycket mer klätt och mindre sportigt

Dela på Facebook
Tweeta