Philip väljer: 3 skomåsten för sommargarderoben

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-02-16 08:30  |  Lästid: 2 minuter

Det sägs att skorna gör mannen, ett påstående som till stor del stämmer. Med rätt typ av skor kommer man väldigt långt oavsett skomodell. I dag har vi valt att fokusera på de tre viktigaste skomodellerna för vår- och sommargarderoben med ett brett och varierat användningsområde.

Det finns flera delar att ha med i beräkningen i val av rätt typ av skor, givetvis bör den personliga aspekten finnas med, alltså vad man själv känner sig bekväm. Även hur ofta skon kommer användas i förhållande till dess pris. En sko med ett högre pris behöver nödvändigtvis inte ha en bättre hållbarhet än ett billigare alternativ. Självklart bör köpet också anpassas efter plånbok men i alla fall är det bättre att investera i färre par av god kvalitet än många i ett bristfälligt utförande.

Här är tre givna skomodeller i god kvalitet att investera i för vår- sommarsäsongen.

Den vita sneakern

Philip väljer: 3 skomåsten för sommargarderoben

Den krispiga vita sneakern är ett självklart val för vår och sommar men kan givetvis bäras flera månader om året än under sommarsäsongen. Perfekt för de mindre formella tillställningarna som gör sig ypperligt till ett par jeans, chinos eller shorts för semestern. Ovan ser vi en klassisk sneaker i tennismodell från svenska CQ.P i minimalistisk design och ofodrad konstruktion.

Ni hittar skon här.

 

Mockaloafern

Philip väljer: 3 skomåsten för sommargarderoben

Ett aningen mer elegant alternativ som samtidigt kan bäras informellt är den bruna mockaloafern. Från denna kategori finns det mängder med utföranden på marknaden där vi idag valt att presentera den kanske hetaste just nu, nämligen penny loafern. Modellen kommer från brittiska Crocket & Jones i den ultimata bruna färgen som men enkelhet kan bäras till både sommarkostymen och de ljust tvättade jeansen.

Ni hittar skon här.

 

Den bruna kostymskon

Philip väljer: 3 skomåsten för sommargarderoben

Trots att kostymen bärs mer sällan under sommarhalvåret är en snygg lädersko ett måste i garderoben. Självklart är en sådan klassisk sko gångbar året om men ett gott råd är att satsa på ett par i mellanbrunt i stället för mörkbrunt eller svart. Den mellanbruna läderskon blir utan tvekan mindre formell och ett perfekt alternativ att matcha till linne- eller bomullskostymen. Modellen vi valt kommer från Meermin i en klassisk oxfordmodell med en diskret brodyr över tåpartiet.

Ni hittar skon här.

Dela på Facebook
Tweeta