Designerns val: 3 somriga favoriter från denimvarumärket Jeanerica

Jeanericas medgrundare Jonas Clason väljer sina favoriter ur sommarkollektionen.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2024-05-30 14:39  |  Lästid: 2 minuter

Vad hur du inspirerats av när ni tagit fram Jeanericas vårkollektion?

– Kollektionen är döpt till ”La Piscine” (Bassängen) och hämtar inspiration från filmen med samma namn från 1969, med ikoniska skådespelare som Romy Schneider, Alain Delon och Jane Birkin i rollerna. Vi inspirerades av hur karaktärerna i filmen lever och klär sig i vardagen, hur lättsam en outfit kan se ut en varm ­sommardag.

Vilka är de viktigaste trenderna inom herrmode just nu?

– De moderna, rena plaggen med fokus på kvaliteter, passformer, bärbarhet och färger. Samt, förstås, uppdaterad workwear och denim i alla former. 

Många varumärken har denim i sina kollektioner, vad utmärker Jeanericas jeansplagg?

– Denim är ett material som både kan användas i sin renaste form, otvättad, och i mer aggressiva tvättar och finisheringar som överfärgningar och applikationer. Produkten är dock aldrig bättre än sin egen grund. Det som utmärker Jeanericas jeans är att vi alltid använder egna utvecklingar av tyger med stort fokus på kvalitet, hållbarhet och premiumkänsla. Vi lägger stor vikt vid att ta fram perfekta passformer för varje modell vi lanserar. Med den typ av denim vi representerar så måste man kunna göra alla delar perfekt: från tyg och passform till tvätt och knappar.

Hur resonerar ni kring hållbarhet? 

– Vi använder oss av ett fåtal kvalitetsleverantörer som vi jobbar väldigt nära med. Vår denimleverantör spinner trådar och väver tyger, producerar plagg och tvättar på samma ställe vilket gör att vi drastiskt minskar antalet frakter. Vi använder de modernaste hållbara tygerna och är öppna för ständig förändring och förbättring, då tekniken går fort framåt. Vi jobbar dessutom med de mest vatten­snåla sätten att tvätta plagg och laserteknik driven av förnybar solenergi. För oss har det varit viktigt att äga vår egen leverantörskedja, så att vi tillsammans kan driva utvecklingen framåt. 


Jackan

2 500 kr.

”Tidlösa jackmodellen JU007 har lyxiga detaljer och kommer i en fin vintage­tvätt. Så här ska en jeansjacka se ut för att bli ett plagg i garderoben man alltid vill återkomma till.”

Jeansen

1 900 kr.

”State är en klassisk men samtidigt modern denimbyxa med medelhög midja och raka ben. Den lösare passformen och tidlösa silhuetten gör den till en mångsidig vardagsbyxa, som kommer i fyra olika tvättar.”

Skjortan

1 600 kr.

”Arméinspirerade skjortan Lala i tvättat marinblått tyg är perfekt att slänga på sig en härlig sommardag. Passar både till vardags eller för ett mer dressat tillfälle, beroende på hur den stylas.”

Dela på Facebook
Tweeta