PR-proffset Camilla Modin Djanaieffs sommartips: Favoritrestauranger och gotländska kalkbrott

King låter landets vassaste modeprofiler guida Sverige runt i sommar.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-07-14 10:59  |  Lästid: 2 minuter

En hemmasemester står på schemat för de flesta. Under sommaren guidar Kings favoritmodeprofiler Sverige runt med stopp vid, bland mycket annat, gotländska kalkbrott, amerikanska ljuskonstnärer och den bästa pizzan utanför Italien.

Camilla Modin Djanaieff är grundaren av egna byrån Modin där hållbarhet står i fokus. Hon är grundare av Phi, som gör stickat från Italien i återvunnen ull och kashmir, Phiatelier.com.

Schmaltz
Stockholm
Mitt absoluta favoritställe. Litet och intimt. Jag bor runt hörnet och går dit alla tider på dygnet, oavsett om jag tar en espresso, ett glas naturvin, äter middag eller nybakad chokladkaka – allt är lika delikat. Sensommaren är min favorittid. Efter att ha varit borta från stan så är det skönt att komma tillbaka till vimlet genom att sitta på uteserveringen och smygtitta på både lokalbefolkningen och turister. Schmaltz.se

Hale
Stockholm
Hale har nyligen öppnat breathwork-studio i Garnisonen. Att ligga på en madrass på golvet med ögonmask i den extremt fina lokalen, lyssnande på livemusik och utföra intensiv andning är ren och skär magi. Om man är i stan på sommaren tycker jag man ska unna sig själavård, lugn och återhämtning. Att komma in på Hale är som att komma in i ett annat universum där tid och rum försvinner. Hale.center

Petters brygga
Varberg
Jag älskar att bada och letar mig alltid till vatten på sommaren (eller året runt) för att ta ett dopp. Mitt absolut bästa badställe är Petters Brygga utanför Varberg. En annorlunda badplats, vackert inramad av en lantlig miljö. Där hoppar jag ner i havet och känner mig extremt levande. Men jag gillar även lugna sjöar som Båven i Sörmland eller Vänern i Värmland. Det är något speciellt med vatten. 

Bungenäs
Gotland
Längst ut på nordöstra Gotland ligger Bungenäs, ett gammalt kalkbrott och militäranläggning som nu fått nya invånare i form av stockholmare sommarboende i stilrena arkitektritade hus. Bil är förbjudet, så man tar sig runt till fots eller med cykel. Det finns två restauranger, i ladan görs det även konstutställningar, små konserter och våra vänner har byggt en liten biosalong där för gemensamma filmkvällar.

Sally på Sudret
Gotland
Vi spenderar några veckor på södra Gotland varje sommar, och i sommar kommer vi att slita oss från huset i Näs för att äta middag hos Sally Voltaire på hennes nya krog. Sally är en av de matpersoner jag beundrar mest i Sverige, hon har ett enormt driv och fantastisk känsla för bra råvaror. Hon lagar den typ av vegetarisk och vegansk mat som jag älskar. Kan inte vänta på att prova hennes nya ställe som öppnar i sommar. 

Dela på Facebook
Tweeta