Producent: Idris Elba borde ta över som James Bond

Ett nytt uttalande har skakat liv i ryktena om Idris Elba som Daniel Craigs efterträdare.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-08-10 12:26  |  Lästid: 2 minuter

Producenten Barbara Broccoli har skakat om den Martini-shaker som är debatten om vem som ska bli den nästa James Bond.

Broccoli, som har varit producent för de åtta senaste Bond-filmerna, har sagt att ”det är dags” att den berömda spionen spelas av någon annan än en vit man.

Det skriver den brittiska tidningen Daily Star, och hänvisar till en chattkonversation som ska ha ägt rum mellan Barbara Broccoli och regissören Antoine Fuqua, där de diskuterade vem som skulle ta över den ikoniska rollen efter Daniel Craig.

Antoine Fuqua pratade om hans och Broccolis konversation på ett lanseringsevent för ett nystartat företag, skriver Daily Star. Fuqua la själv till att ”Idris kan göra det om han är i form. Det behövs en kille med stark fysisk närvaro. Idris har det.”

Det har pratats om Idris Elba och James Bond sedan 2014, då mail som läckte i samband med dataintrånget på Sony Pictures 2014 avslöjade att Amy Pascal, en höjdare på företaget, sa till en kollega att ”Idris borde bli nästa Bond”. Under lika lång tid har Idris Elba själv varit väldigt noga med att poängtera att pratet om att han skulle få rollen bara har varit rykten.

I en intervju med Variety i januari föreslog han att en kvinna kanske kunde ta över i stället.
– Det vore intressant att ha en Bond-karaktär som inte är en man. Det skulle kunna vara en kvinna, svart eller vit, men jag tror alla skulle vilja göra något annorlunda med karaktären. Varför inte, sa han då.

Men de nya uttalandena från Barbara Broccoli tyder på att Sony snarare lutar åt Idris Elba – även om det fortfarande inte är bekräftat från något håll. Och hans meriter talar för att han har kvaliteterna som krävs. Han är brittisk, har över 20 års erfarenhet som skådespelare och har haft roller i storverk som ”The Wire”, ”Luther”, ”American gangster”, och porträtterade Nelson Mandela i ”Mandela: Long Walk to Freedom”. 

Genom åren har han nominerats till en Golden Globe sex gånger, och vunnit en. Han har dessutom vunnit en professionell kickboxing-match som 44-åring – något som är en särskilt bra merit för en hemlig agent som ständigt hamnar i slagsmål med onda skurkar som vill förgöra världen.

Nästa Bond-film, den 25:e i ordningen, blir Daniel Craigs sista i spionrollen. Det är knappt med information om den än så länge, men vi vet att den ska regisseras av Danny Boyle och att den ska ha premiär i november 2019.

 

Läs också:

Dela på Facebook
Tweeta