Pyjamas, tofflor, morgonrock – King listar 8 favoriter som sätter stil på mellandagarna

Möjligen behöver världen inte mer romantiserande av backhoppningen i Garmisch-Partenkirchen, men det betyder inte att du inte behöver en fin pyjamas?

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-12-09 12:07  |  Lästid: 3 minuter

Det fanns en tid då man pratade om att bära innekläder utomhus. Pyjamasskjortor skulle användas tillsammans med kavaj, byxorna blev mjukare och sladdrigare, konstnären Julian Schnabel blev det eviga riktmärket för den bohemiska tanken om att klä ned sig, utomhus. Men det var då, och nu är nu.

I dag är man troligen mer sugen än någonsin på att bära ordentliga kläder, på fysiska platser, med livs levande vänner (i köttvärlden, om man ska följa Språkrådets smakrika rekommendation för vilket ord som ska användas för att beskriva världen utanför internet.)

Myskläder, pyjamas och allt annat som för något år sen kändes som en våt dröm är det för många i dag bara… vardag. Hemmajobbandet under året har satt sina spår i värkande nackpartier och ländryggar, och skapat en viss mättnad på mysplagg.

Men, med det sagt. Mellandagarna är till för att gå omkring i pyjamas och tofflor hela dagarna. Mellandagarna är gjorda för att tillåta sig själv att – och det här är inte heller ett oproblematiskt uttryck – ”skrota omkring”. I mellandagarna ska det råda en total sömlöshet mellan ett vertikalt och ett horisontellt tillstånd.

King har plockat fram åtta plagg att leva och verka i under mellandagarna.

Prisvärd flannellpyjamas från japanska Uniqlo.

Uniqlo, 399 kr.

Morgonrock från anrika Derek Rose, grundat 1926.

Derek Rose, 1 700 kr.

Svensk-danska Tekla gör sängkläder och pyjamasskjortor med modekänsla.

Tekla, från 995 kr.

Stiliga skinntofflor som funkar lika bra till ett par kostymbyxor på sommaren.

COS, 890 kr.

Lyxiga och dekadenta hemmaplagg från CDLP, vars lanseringskampanj frontades av Sébastien Tellier.

CDLP, 2 945 kr.

Inabo, 2 600 kr.

Stilren pyjamas från prisvärda och eleganta Arket.

Arket, 690 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-09 12:11