Queen-filmen ”Bohemian Rhapsody” har premiär i höst – här är första trailern

Här är en första inblick i hur den efterlängtade filmen om ett av historiens största rockband kommer att bli.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-05-16 07:11  |  Lästid: < 1 minut

I den officiella synopsisen beskrivs filmen som ”en stampande hyllning av Queen, deras musik och deras extraordinära sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyper och krossade normerna för att bli en av de mest älskade artisterna på planeten.”

Arbetet med filmen har pågått åtminstone sedan 2010, då det var klart att Borat-skådisen Sasha Baron Cohen skulle spela sångaren Freddie Mercury i filmen. Men Cohen lämnade projektet 2013, med hänvisning till ”kreativa skillnader” mellan honom och de tidigare bandmedlemmarna. Gitarristen Brian May kallade honom senare för ”ett arsle”. 

Rollen görs nu av Mr Robot-stjärnan Rami Malek. I en intervju med Cinemacon har han sagt att han först såg rollen som en möjlighet att göra något stort, innan han kom på det lika gärna kunde varit tvärt om. 
– Jag skojar inte. Om det här inte blir rätt blir det problem. Han är utan tvekan den största artisten som någonsin existerat, sa han.

Projektet försenades ytterligare en gång när regissören Bryan Singer fick sparken i december 2017 för att ha tagit för mycket ledigt på grund av ”hälsoproblem”. Han ersattes då av ”Eddie the eagle”-regissören Dexter Fletcher mitt i i produktionen.

Handlingen kommer att kretsa kring Queens tidiga år, och leda fram till den historiska konserten på Live Aid 1985.

Filmen har premiär i Storbritannien den 24 oktober och i USA den 2 november, men den når inte svenska biografer förrän den 25 december.

Dela på Facebook
Tweeta