Ralph Laurens svenske vd slutar

Stefan Larsson, Ralph Laurens svenske vd, lämnar sitt jobb 1 maj.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-02-02 13:55  |  Lästid: 1 minut

Klädföretaget Ralph Laurens svenske vd Stefan Larsson kommer lämna vd-jobbet den 1 maj. 

”Stefan och jag delar en kärlek och respekt för det här märkets DNA och vi ser båda utvecklingsbehovet. Vi har dock insett att vi har olika syn på hur utvecklingen av den kreativa- och konsumentdelen av verksamheten ska gå till. Efter många samtal med varandra och styrelsen har vi beslutat oss för att gå skilda vägar”, säger Ralph Lauren, styrelseordförande och kreativchef för Ralph Lauren, i ett pressmeddelande.

”Jag är tacksam för vad Stefan har bidragit med under sin tid med oss, och han har satt oss i rätt riktning”, fortsätter Ralph Lauren i pressmeddelandet. 

Stefan Larsson började arbeta med Ralph Lauren i november 2015, innan dess var han global vd på klädmärket Old Navy. Han har också 15 års erfarenhet inom H&M bakom sig. 

”I juni presenterade vi en plan på att fokusera bolaget på vad som gjorde det ikoniskt, utveckla det för idag och bygga vårt varumärke till dess fulla potential. Denna plan går enligt plan. Jag är stolt över de framsteg hela teamet har gjort och är fast besluten att säkerställa dess oavbrutna genomförande. Ralph kommer alltid vara en inspiration för mig och jag är tacksam över denna erfarenhet”, säger Stefan Larsson i pressmeddelandet. 

Någon ersättare är inte klar i dagsläget utan bolaget inleder nu jakten på en ny vd. Ralph Lauren-aktien backar med omkring 10 procent i den amerikanska förhandeln, skriver Dagens Industri. 

Foto: GettyImages. 

Du missar väl inte KINGS nyhetsbrev? 

 


Dela på Facebook
Tweeta