Rapport: Kina får två nya dollarmiljardärer i veckan

Nya tillskott i Kinas miljardklubb ökar i rekordfart – då landet beräknas fått två nya miljardärer i veckan 2017. Det visar en årlig rapport från schweiziska banken UBS och Pwc över världens rikaste.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-10-29 10:09  |  Lästid: < 1 minuter

Att miljarder ofta föder nya miljarder är förstås något man vid det här laget har förstått. Men själva vidden av hur snabb tillväxten av enorm rikedom i länder som Kina har varit under de senaste åren är däremot svår att greppa.

Förra året tillkom totalt 332 nya miljardärer världen över, och hela 106 av dem var från Kina. Därför kan man konstatera att Kina ungefär fick en ny miljardär var tredje dag under 2017.

Denna statistik blir särskilt extrem när man tittar på hur mycket miljardärsklubben har växt bara under de senaste åren i landet. År 2006 fanns det 16 kinesiska miljardärer och idag är det hela 373 stycken.


Flest miljardärer i USA

Även om USA fortfarande är världsledande med hela 585 miljardärer totalt, har tillkomsten av miljardärer i landet försämrats. 2012 fick landet fram 87 miljardärer, och för 2017 fanns det bara 53 nya namn på listan.

Rapport: Kina får två nya dollarmiljardärer i veckan
Källa: UBS, Insider Inc.

Kinesisk tech-boom föder allt fler miljardärer

Ovanstående diagram från UBS och Pwc, visar tillväxten i antal miljardärer mellan USA och Kina. Om dessa nuvarande trender fortsätter, betyder det att Asiens miljardärer blir fler än USA:s inom de närmaste tre åren, rapporterar UBS. Tillväxten på den kinesiska marknaden har främst drivits av egenföretagare, särskilt inom teknikindustrin. 

Källa: Business Insider

Läs också: Dela på Facebook
Tweeta