Restaurangen, cocktailbaren och hotellet – den enda Amsterdamguiden du behöver i vår

Hotellet, restaurangen, baren, festivalen och shoppingen: King har samlat det trevligaste från den missförstådda staden som kan mer än coffee shops och Red Light District.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2019-04-15 13:44  |  Lästid: 4 minuter

Amsterdam har länge fått leva med bilden av att vara Europas högfäste för lösdrivande stoners och halvnakna kvinnor i skyltfönster. Men bakom den förlegade fasaden, som förvisso stämmer än i dag, väntar en fantastisk weekendstad myllrande av kreativitet som tar sig uttryck i musik, konst, mode, inredning, design och inte minst mat.

Visst, du kan fortfarande gå på rejv i nedlagda fabrikslokaler eller röka trollholk på turistiga coffee shops, men har du inte växt ifrån det? Unna dig i stället en sofistikerad långhelg med högklassiga restauranger, trivsamma cocktailbarer och fulländade hotell. Våren är utan tvekan den bästa årstiden att besöka Amsterdam, dels är det då arkitekturen och kanalerna kommer till sin rätt och dels är det då tulpanerna blommar.

Att uteserveringarna öppnar och att vädret tillåter turer med kanalbåtarna är en ren bonus. King har samlat det trevligaste staden har att erbjuda för att du ska kunna möta våren i Amsterdam på bästa möjliga vis. Håll till godo!


Hotell

Maison Rika

Restaurangen, cocktailbaren och hotellet – den enda Amsterdamguiden du behöver i vår

Detta 1600-talstownhouse tjänade tidigare som galleri, men fungerar i dag som litet hotell under namnet Maison Rika. Snyggare kan man inte bo, vilket har bevisats gång efter annan när medier som Vogue, Monocle, Goop, Elle, och Louis Vuitton City Guide har hyllat boutiquehotellet.

Shopping

Patta

Visa det här inlägget på Instagram

Our Patta Biker Hooded Sweater, shot by Stephen Tayo, is now available in store at Patta Amsterdam, London and online #PattaSS19


Ett inlägg delat av Patta (@patta_nl)

Amsterdambaserade Patta är i dag ett av världens starkaste streetwearvarumärken. Men allt började med butiken på Zeedijk – en mytomspunnen gata som löper genom hela Chinatown. Missa inte!

Lunch

Boca's

Visa det här inlägget på Instagram

A very Dutch lunch yesterday @bar.bocas Have to say that the beetroot bitterballens were actually quite nice . . . #amsterdam #restaurantsinamsterdam #bitterballen #vegetarian #dutchfood #amsterdamjordaan #bocadillos #foodie #eatamsterdam #visitamsterdam #lunch #dutchrestaurant #wheretoeatinamsterdam #weekend #weekendinamsterdam #instafood #photooftheday #saturday #saturdayfoods


Ett inlägg delat av Amsterdam Food Hotspots (@amstereats)

Ett smörgåsbord för hipsters, i dubbel bemärkelse. Boca's serverar sanslöst goda mini-mackor (holländska tapas om du så vill) för både veganer och köttätare. Detta till de ljuva tonerna av 80-talsfunk.

Middag

Lion Noir

Restaurangen, cocktailbaren och hotellet – den enda Amsterdamguiden du behöver i vår

Visserligen inte en typisk nederländsk restaurang men en ack så trevlig fransk. De chica gästerna, de gröna väggarna och den dämpade belysningen skapar en högst Instagramvänlig atmosfär.


Bar

Door 74

En sofistikerad speakeasy-bar som ligger gömd bakom en anonym port mitt i centrala Amsterdam. När du hittat rätt dörr är det bara att ringa på klockan, smita in och dricka drinkar i absolut världsklass.


Festival

Dekmantel

Restaurangen, cocktailbaren och hotellet – den enda Amsterdamguiden du behöver i vår

Skivbolaget Dekmantel driver en självbetitlad festival som även råkar vara en av världens mest respekterade i sin genre. De bästa akterna inom techno och house samlas varje år (31 juli–4 augusti) i Amsterdamse Bos – ett grönområde trippelt så stort som Central Park – för en storslagen utomhusfest.

Museum

Stedelijk Museum

Restaurangen, cocktailbaren och hotellet – den enda Amsterdamguiden du behöver i vår

Gillar du modern konst och design ska du styra stegen mot Stedelijk. Väl på plats har du minst en halvdag framför dig i sällskap av Willem de Kooning, Jackson Pollock, Andy Warhol och Jeff Koons. Smidigt nog ligger museet precis bredvid Rijksmuseum och Van Gogh-museet.


Komma dit

Norwegian

Flyger du från Stockholm tar det två timmar. Den resvane har mellanlandat på Schiphol både en och två gånger, och vet att flygplatsen är en av Europas bästa. Välj med fördel Norwegian som har direkt-flighter till bra priser; räkna med att landa strax norr om tusenlappen, tur och retur.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta