Rolex fascinerande historia förklarad på 5 minuter

Vad har egentligen den extrema fascinationen för klockmärket Rolex sina djupaste rötter i? Det här klippet ger dig en kort och sammanfattad inblick i den 113 år gamla historian om världens mest kända klockmärke.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-04-08 11:40  |  Lästid: < 1 minuter

Världens mest kända klockmärke är sannolikt Rolex – ett märke som består av lika delar mytbildning, lyx, äventyr och teknik. För många är Rolex en oemotståndlig kombination av statussymbol och kvalitet, medan andra betraktar märkets modeller som alltför nyrika och uppenbara. Oavsett vad man tycker är det ett faktum att Rolex är ett av de företag som dominerar branschen och som oftast får agera som riktmärke i i olika diskussioner, reportage och nyhetsflöden.

 Rolex har inte minst blivit kända genom sina bärare – klockorna syns på de flesta kändisar, och historiskt har en mängd amerikanska presidenter, kända upprorsmakare (Ché och Fidel…) och inte minst filmens James Bond synts med någon av märkets karakteristiska modeller runt handleden.

Men vad har egentligen denna extrema fascination för det urgamla klockmärket sina djupaste rötter i? Det här klippet nedan ger dig en kort och sammanfattad inblick i Rolex 113 år gamla historia.


Företaget startades 1905 av Hans Wilsdorf och Alfred Davis i London och 1908 kom namnet Rolex till – men vad det betyder och vad den femtungade kronan i logotypen står för är ännu okänt; är namnet en förkortning av "horlogerie exquise", är det ljudet av en klocka som dras upp, kom det till Wilsdorf i en dröm eller är det bara påhittat? Myten säger att den femtungade kronan symboliserar handen hos en urmakare och därmed hantverket som finns i varje klocka – men ingen vet...

Läs också:


Dela på Facebook
Tweeta