Rose & Born visar årets höstkollektion på tvåstjärniga Michelinkrogen Aira

King var på plats när lyxiga herrmodebutiken Rose & Born kickade igång hösten på Michelinrestaurangen Aira i Stockholm.

Rasmus Blom | Foto: Milad Abedi  |  Publicerad 2023-08-31 12:01  |  Lästid: 3 minuter

Svenska herrmodebranschen samlades när Rose & Born bjöd in till lunch för att presentera årets höst- och vinterkollektion. För att göra inramningen lika elegant som kollektionen hölls lunchen på restaurang Aira, Tommy Myllymäkis fine dining-krog på Djurgården som tidigare i år förärades med två stjärnor i Michelinguiden.

Den nya Rose & Born-kollektionen bjuder på tidlösa plagg i behagliga och subtila färgskalor i grönt, krämvitt och ljusbrunt, med inslag av mörkare accentfärger som vinrött och marinblått i framförallt ytterplaggen.

– Jag är övertygad och glad att vi fått ihop en intressant och nutida kollektion med en lyxig helhetskänsla. Vår kärna ligger i tidlöshet och stort fokus på detaljer vilket givetvis står i centrum även för denna säsong, säger företagets Edwin Nenzell.

Materialen är, som alltid när det gäller Rose & Born, valda med stor omsorg. Lätta garner i olika kompositioner i kombination med högpresterande och tillförlitliga tyger. Höstens stickade plagg domineras av kashmir, silke och merinoull, medan säsongens ytterplagg är tillverkade i bland annat vind- och vattenresistent ull.

Rose & Born har legat i hörnet av Strandvägen och Grevgatan på Östermalm sedan 1989. Sedan 2014 finns butiken även digitalt på roseborn.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 13:14