Tre snygga sätt att bära långärmad pikétröja

Philip Conradsson bjuder på stilinspiration.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-02-26 17:36  |  Lästid: 2 minuter

Under de senaste åren har det skräddade herrmodet brett ut sig och den stilintresserade har generellt blivit bättre klädd, både på och utanför jobbet. Medvetenheten kring material, passform och detaljer i plaggen verkligen ökat.

Ett plagg som blivit förknippat med det skräddade herrmodet är den långärmade pikén, som många gånger blivit ett komplement till skjortan och polotröjan. Den långärmade pikén finns i många utföranden och material, men den vi valt att fokusera i dagens artikel är den mest klassiska i merinoull.

Under kavaj


Den långärmade pikén gör sig ypperligt som ett i stället för en polotröja under kavaj eller en grövre kostym. Den ger ett mindre formellt utryck än den mer klassiska kombinationen kavaj och skjorta, perfekt för den som vill känna sig klädd utan att vara för uppklädd.

Tre snygga sätt att bära långärmad pikétröja

Över skjorta

Trots att den rundhalsade eller v-halsade tröjan är mest förknippad med att bäras över skjortan gör sig den långärmade pikén minst lika bra. I detta fall tillsammans en ljusblå skjorta och olivgrön overshirt.

Tre snygga sätt att bära långärmad pikétröja

Tillsammans med uddabyxa


För varmare dagar när rockar, jackor eller kavajer inte behöver bäras som lagerplagg gör sig en långärmad piké perfekt till ett par snygga uddabyxor, jeans eller chinos. Matcha med sneakers för en mer avslappnad framtoning eller tillsammans med ett par eleganta läderskor.

Tre snygga sätt att bära långärmad pikétröja
Dela på Facebook
Tweeta