Så bär du upp vårgarderoben

Kingredaktionen delar med sig av sina lärdomar inom mode och stil.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-03-15 13:50  |  Lästid: 2 minuter

1. Skyl dig själv

Den absolut största stilmiss du kan göra är att vara för lättklädd. Eventuell värmebölja är ingen ursäkt. Det finns ingen plats på jorden där värmen är så påtaglig att den tvingar dig till att bära flipflops, badshorts och linne i stadsmiljö. Så är det bara. Vad du än gör och var du än befinner dig: Skyl dig själv. 

2. Matcha med vitt

Oavsett säsong så bör du hålla dig till den färgskala som du trivs i. Ett stiltips är att satsa på en riktigt ljus – gärna vit – byxa denna säsong. Oavsett om du väljer en dressad bomullsbyxa eller ett par jeans så gör du rätt i att undvika kritvitt till förmån för en bruten variant i äggskal eller offwhite. Snyggt och fräscht till precis alla andra färger. 

Så bär du upp vårgarderoben
Benvita byxor är ett stilfullt alternativ i vår. Kombinera med en sval brun kavaj i ull, silke och linneblandning samt lediga loafers för en vårig och sval känsla.

3. Våga vara dressad

Solens närvaro förbjuder dig inte från att klä dig elegant. Tvärt om. Efter en lång period av streetwear och sportinfluenser känns det dessutom ganska trevligt att våga vara lite mer dressad igen. Investera i en kostym i bomull eller linne och bär den ofta. Fungerar naturligtvis som den är, men kom ihåg att även dela upp kavajen och byxorna och bära dem var för sig.

4. Kort är inte gott

Kortärmat kan vara snyggt, men långärmat är alltid stiligare. Vill du prompt bära kortärmad pikétröja eller skjorta så gör du snyggast i att matcha det med långa byxor. Gärna dressade dito i bomull eller linne. Är det så pass varmt att du vägrar bära något annat än shorts så bör du resonera precis tvärtom och bära något långärmat på överkroppen.

Så bär du upp vårgarderoben
Tröja, Oscar Jacobson, 1 499 kr.
Byxa, Our Legacy, 2 200 kr.
Bälte, Boss, 1 600 kr.

5. Klä dig efter väder

Att utgå från vädret när man väljer kläder kan låta som en självklarhet, och det är det också ur ett rent funktionellt perspektiv, men det är även viktigt rent stilmässigt. En trenchcoat ser exempelvis aldrig bättre ut än under en kall och regnig vårdag, på samma sätt som att en linneskjorta och shorts kan upplevas precis lika elegant som en alldeles för varm och obekväm kostym när det är 30 grader ute.

Dela på Facebook
Tweeta