Så blir Virgil Abloh och IKEAS samarbetskollektion

15 objekt från kollektionen "MARKERAD" kommer att säljas på sex stycken utvalda varuhus i Sverige. Se bilderna från kollektionen här!

David Johansson  |  Publicerad 2019-10-02 14:11  |  Lästid: 3 minuter

Det kan nästan kännas som en livstid sedan IKEA gick ut med nyheten om att man skulle påbörja ett samarbete med Louis Vuitton-designern och Off-White-grundaren Virgil Abloh.

Innan Nike och Off-White-samarbeten, och uppdrag som chefsdesigner för Louis Vuitton gjorde Virgil Abloh till en ikon, satt han i ett par Nike och Tom Sachs ”Mars Yard” nere i Älmhult på IKEAs Democratic Design Days och presenterade en prototyp av vad som kunde tänkas komma ur samarbetet: en IKEA-kasse gjord av kartong med texten ”SCULPTURE”, som Virgil DIY:at ihop i kulisserna för att sedan dela den på sin Instagram med texten: ”sculpture album coming soon”, en klar referens till rap-trion Migos som vid den här tiden släppt sitt debutalbum Culture

Två år senare har vi äntligen börjat närma oss lanseringen av en full kollektion från Virgil och IKEA, den som under en tid varit känd som MARKERAD. En kollektion bland annat bestående av just de där kartongliknande ”SCULPTURE”-kassarna, en stol, tavla, soffa, och inte minst de tidigare släppta – och omedelbart slutsålda – “Keep off”mattorna. 

1 november är det dags för samarbetskollektionen MARKERAD att landa på ett antal utvalda varuhus i Sverige, men ingenting kommer finnas tillgängligt online. Varuhusen som säljer de totalt 15 objekten är IKEA Kungens Kurva, Barkarby, Bäckebol, Kållered, Malmö, och Helsingborg. 

– Jag är jätteglad att MARKERAD nu är redo att möta världen och jag ser fram emot att få se hur de här vardagsföremålen blir en del av människors hem, och förhoppningsvis bidrar med ett känslomässigt värde, säger Virgil Abloh i ett pressmeddelande. 

Priserna på några av möblerna förmedlades när samarbetet offentliggjordes tidigare i år. Bordet kommer att kosta 320 euro, ”WET GRASS”-mattan går loss på 229 euro och flera andra mattor kostar mellan 79 euro och 229 euro.

Vill man inte spendera allt för mycket pengar på en limiterad IKEA-kollektion kan man satsa på Virgil Ablohs tolkning av den klassiska FRAKTA-påsen som ska kosta 10 euro och 13 euro i stort respektive litet utförande.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-02 16:03