Så bra är Apples efterlängtade over ear-hörlurar AirPods Max

Sugen på ett par nya hörlurar till våren? King testar AirPods Max – Apples sköna och trådlösa over ear-lurar med hifi-ljud.

Joel Ågren  |  Publicerad 2021-03-09 14:06  |  Lästid: < 1 minut

Apple har blivit med over ear-lurar – och resultatet är precis lika välljudande som prislappen är ögonbrynshöjande. AirPods Max är Apples emotsedda premiumhörlurar som med marknadsledande brusreducering och retrofuturistisk design plockar marknadsandelar från såväl Bose och Sony som Bang & Olufsen och Bowers & Wilkins.

Till skillnad från många av sina konkurrenter är Max kåpor tillverkade i anodiserat aluminium istället för plast och matchvikten landar på auktoritativa 385 gram. Knappast några lurar att ta med sig ut i löpspåret, men ett perfekt val för en högupplöst ljudupplevelse hemma i soffan, med öronkuddar i akustisk minnes-skum för fempluspassform.

Hörlurarna kommer i färgerna rymdgrått, silver, himmelsblått, grönt och rosa.

Precis som i fallet med originallurarna AirPods så sticker Max okonventionella hörlursdesignen onekligen ut. Om det är i positiv bemärkelse är förstås en smaksak, men historien har visat att Apple brukar få rätt. När det kommer till ljudbilden finns det dock lite utrymme för meningsskiljaktigheter. Mycket bättre än så här kan man knappast förvänta sig att ett par trådlösa hörlurar ska låta 2021. Tittar du ofta på film på iPad eller iPhone så trumfar dessutom Apple konkurrenterna med virtuellt surroundljud. Och till skillnad från konkurrenternas touch-kontroller så rattas Max-lurarna, precis som Apple Watch, uteslutande med fysiska reglage.

Prislappen ligger på 6 695 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-09 14:10