Så får du kostymen att se dyrare ut – 4 smarta knep

Så här lajvar du en svid i värdsklass på tight budget.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-12-03 09:43  |  Lästid: 2 minuter

Visst är det fullt förståeligt att många inte vill tömma bankkontot på en enda kostym. Men så länge du inte bestämt dig för att leva ett liv på sofflocket, bortom socialt umgänge, är det faktiskt ingen dum idé att ge sig på en skräddarsydd upplevelse minst en gång i livet, eller investera i en fin bröllopskostym.

Och ja, den kommer komma till användning! Åtminstone så länge du känner dig bekväm i kostymen, vilket man ofta gör efter ett besök hos skräddaren. Väljer du att köpa en billigare variant finns det även några knep för att få det hela att se ut som något du gett mer eftertanke. Här är några smarta tips och tricks.

1. Finjustera ärmarna

Så får du kostymen att se dyrare ut – 4 smarta knep
Foto: Istock

I en perfekt värld får skräddaren självklart finjustera varje liten detalj i din kostym så att den ser helt personligt anpassad ut. Det blir förstås för en högre prislapp. En billigare sak kan däremot vara att låta skräddaren justera just ärmarna på kostymen.


Här vill du gärna ha en avsmalnad form som inte bara hänger på armarna. Detta samtidigt som du har tillräckligt med rörelseförmåga för att göra allt som behövs i ditt liv, som exempelvis att hålla i stången på tunnelbanan, eller posera för ett Instagramfoto.

2. Byt bort plastknapparna

Så får du kostymen att se dyrare ut – 4 smarta knep
Foto: Istock

Billiga kostymer tenderar att komma med fula glänsande plastknappar som lätt kan spricka eller åka av under en hektisk arbetsdag. När du ändå är hos skräddaren kan du väl även passa på att fråga hen om att byta ut knapparna. En enkel sak som kan göra stor skillnad.

3. Välj en monokrom stil

Försök att arbeta inom en begränsad färgskala för slips och skor. Det är nämligen gemensamma drag som tenderar att få tyget i din kostym att se rikare och finare ut.

4. Matcha med dyra skor

Att köpa billiga plagg för hela garderoben gör självklart jobbet att försöka se dyrare ut mycket svårare. Här gäller det att kompromissa och kanske möta prisångesten halvvägs. Ett tips kan vara att investera mer pengar i ett nyckelplagg eller accessoar som är en del av basen i din vardagliga garderob. Att exempelvis lägga en extra slant när du köper skor till kostymen kan därför göra en betydlig skillnad. 


Läs också: Dela på Facebook
Tweeta