Så fick Fares Fares rollen i Westworld

King har varit i Köpenhamn för att hänga med Fares Fares, som med en roll i den nya säsongen av Westworld snart är ett hushållsnamn över hela världen.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2018-04-19 08:19  |  Lästid: 2 minuter

Pengar är inget problem för den amerikanska tv-jätten HBO som i år valde att köpa en reklamspot under Super Bowl för första gången på 20 år. Något som alltså aldrig ens gjordes för flaggskepp som Sopranos eller Game of Thrones. Anledningen var säsong två av Westworld – Jonathan Nolans och Lisa Joys robotdystopi som 2016 blev bolagets mest sedda premiärsäsong någonsin. På bästa sändningstid rullade så den första trailern ut (en minut och 30 sekunder lång, you do the math) och nedräkningen till premiären den 23 april var ett faktum.

Nytt för den här säsongen: Fares Fares.

– Jag tyckte väldigt mycket om första säsongen. Jag såg ju hela första säsongen utan att veta att jag skulle vara med i säsongen därpå, vilket gjorde att jag såg allt med rena ögon. Jag har alltid älskat sci-fi, så det var helt i min smak, även om den stundtals var förvirrande. Det var mycket att ta in. Men otroligt spännande, säger han.

Nytt för den här säsongen är även Gustaf Skarsgård samt The Nile Hilton Incident-regissören Tarik Saleh som ska regissera ett avsnitt i serien. Fares spelar datateknikern Antoine Costa och Gustaf Skarsgård en karaktär med det svenskklingande namnet Karl Strand. Ingen av dem är robotar, lovar Fares som för tillfället inmundigar den danska nationalrätten smörrebröd på Restaurant Kronborg i Köpenhamn där King-teamet har förlagt sin lunch. Men mer än så vill han inte avslöja.
Westworld är det största jag har gjort hittills. Så mycket kan jag säga i alla fall. Om man ser det rent exponeringsmässigt är det helt enormt.

Serien lockade tolv miljoner tittare per avsnitt första säsongen. I rollerna syntes bland andra Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood och Ed Harris. Handlingen är baserad på en film med samma namn från 1973 och kretsar kring en futuristisk vilda västern-park dit rika människor kommer för att leva ut sina mörkaste och mest dekadenta fantasier, utan att behöva ta konsekvenserna. Parkens befolkning utgörs nämligen av verklighetstrogna androider, så kallade värdar, som på alla tänkbara sätt är där för att roa besökarna.

Men som det brukar heta: Handlingen tar plötsligt en oanad vändning.

Bakom tv-serien står de äkta makarna Jonathan Nolan och Lisa Joy. Den förstnämnde är känd framför allt för sitt nära samarbete med sin storebror, filmregissören Christopher Nolan, och tillsammans har de skrivit mastodontfilmer som The Dark Knight, The Dark Knight Rises och Interstellar.

Fares provspelade för andra säsongen av Westworld med en self tape, ett videoklipp som han spelade in själv hemma i Stockholm och mejlade till rollsättarna i Kalifornien. Ett allt vanligare tillvägagångssätt för skådespelare i den globaliserade världen.

Kort därefter ville producenterna ses på ett berömt ”förutsättningslöst möte” i LA.

– Alla var väldigt snälla. Vi sågs på en av producenternas kontor. Folk kom och gick i rummet, det var väldigt avslappnad stämning. Jonathan Nolan och Lisa Joy dök själva upp efter en stund och slog sig ner i en soffa med var sin kopp kaffe. Det var helt enkelt väldigt trevligt. Ungefär som att sitta här med er och äta smörrebröd. Alla hade sett The Nile Hilton Incident och de gillade provfilmningen.

Resten är förhoppningsvis tv-historia.

 

Det här är ett utdrag ur vår omslagsintervju med Fares Fares. Läs hela texten i King nummer fem, i butik nu.

Dela på Facebook
Tweeta