Så går det till att designa en Nike-sko

År 1987 kom Nike med sin Air Max 1, och förändrade skovärlden. Skon var designad av Tinker Hatfield. Designen har upgraderats och förändrats under åren, detta för att höja komforten medan den samtidigt möter behovet av stil i vardagen.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-02-27 10:39  |  Lästid: 2 minuter

I takt med förändringarna och uppgraderingarna, började Air Max konnässörer världen över att längta efter silhuetten från ”The golden era”, den som tog över det sena 90-talet och tidiga 2000-talet. Då det blev tid att bestämma hur man skulle fira Air Max 1 30-årsjubileum, bestämde sig Nike Sportswears designteam att det var dags att återgå till den mest älskade sillhuetten av de alla. 

Så går det till att designa en Nike-sko
Foto: Pressbild

Efter många diskussioner bestämde sig designteamet att den perfekta referensen, gällande form och silhuett, var ”Urawa” Air Max 1 från 2004. Det var tydligt att modellen från 2004 hade den idealiska formen, rundningen över tårna och hälkappan.

Dessa tre faktorer blev designteamets fokus, allt för att kunna säkerställa att varje del av skon visade sig från sin bästa sida.

Så går det till att designa en Nike-sko
Foto: Pressbild

Genom att hela tiden ha orginalet i åtanke, var designteamet noggranna kring detaljerna och såg dessutom till att inkludera hintar till orginaltet från 1987. Allt från valet av ”mesh” över tårna till den tredelade plösen och platta skosnören, består den nya utformningen av Air Max 1 av flera detaljer som inte setts på tre decennier. 

Klar och redo för världen, visade sig framtagandet av den nya Air Max 1 vara både utmanande och givande, men framförallt driven av en sak; folkets röst.

Skon släpps till försäljning i rött 4 mars och i blått 9 mars. 

Se video om processen nedan: Dela på Facebook
Tweeta