Så gör du en perfekt Negroni – med en twist

De bästa resorna går via barskåpet. King vidgar vyerna med världens vassaste drinkklassiker. Denna gång: En klassiker från Florens.

Joel Ågren  |  Publicerad 2021-11-19 16:06  |  Lästid: < 1 minuter

Enligt legenden blandades drinken första gången 1919, när överste Camillo Negroni bad sin favoritbartender att spetsa signaturdrinken Americano (Campari och söt vermouth) med gin i stället för sodavatten för att göra drinken starkare. Resten är, som det heter, historia.

Du behöver:

30 ml London Dry gin

30 ml Campari

30 ml söt vermouth

Apelsinskal, för garnering 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i ett whiskyglas. Addera en stor isbit och rör drinken kall i 10 sekunder. Garnera med en skiva apelsinskal. 

Variationer:

– Öka ginmängden till 45 ml för en strävare drink

– Byt ut gin mot akvavit

– Servera i ett coupeglas i stället för ett whiskyglas. 

Bästa baren i Florens för en Negroni

Harrys Bar

Trender kommer och går, men Harrys Bar i Florens består. Detta tidlöst eleganta landmärke, som ej ska förväxlas med sin namne i Venedig, är kanske mest känt som födelseplatsen för törstsläckaren Bellini, men den gedigna drinklistan med cocktailklassiker öppnar upp för betydligt större valmöjligheter än så. Om du inte kommer hit för drinkarna, kom för den fläckfria servicen, det välklädda klientelet och den spektakulära panoramautsikten över floden Arno och Ponte Vecchio. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-19 16:07