Så gör du för att ställa ut dina mobilbilder på Fotografiska

Har du drömt om att få ställa ut dina fotografier? Blir dina mobilkamerabilder ofta rätt fladdriga och usla? Perfekt, då har du chans att få dina bilder utställda på Fotografiska.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-01-22 10:45  |  Lästid: < 1 minuter

Vi har alla nån gång förstört det perfekta bildtillfället genom en alltför skakig rörelse eller en väl klåfingrig zoomattack. Visst, det är kul att skratta i efterhand åt den fruktansvärt oskarpa bilden på din kompis tagen en blöt utekväll cirka 02.23.

Gott så, men nu kan faktiskt dina usla mobilkamerabilder visa sig ha ett överraskande värde.

Så gör du för att ställa ut dina mobilbilder på Fotografiska
Foto: Fotografiska Museets pressbilder

I vår kommer Fotografiska i Stockholm att hylla de sämsta av de sämsta hobbyfotograferna i utställningen Sverige mest misslyckade mobilbilder. Utställningen är sprungen ur Fotografiskas och Tele2:s initiativ Plåta med mobilen, där du kan skicka in dina allra sämsta mobilbilder och därmed ha en chans att visas upp under vårens kommande utställning.

– Det är av misstagen man lär sig och vi har väl alla försökt fånga ett ögonblick där resultatet blivit något helt annat än vi tänkt oss. Misslyckanden, som kan bli hur kul som helst, berättar en historia och visar vägen framåt hur en bättre bild skulle kunna tas, kommenterar Anna Hasselström, utbildningsansvarig på Fotografiska, initiativet.


På hemsidan plåta med mobilen finns dessutom tio korta avsnitt där den karismatiska fotografen, tillika Fotografiskas Akademins huvudlärare, Göran Segeholm lär ut den snabbaste vägen från amatör- till – nåväl – proffsfotograf.

Artikeln publiceras först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta