Så gör du PA&Co:s skaldjurssoppa

Det kanske inte låter så gott med "passerad" men man kan äta sig fördärvad på denna soppa. Perfekt att göra en stor sats till många gäster. den går också utmärkt att frysa. Här är Niklas Ericsons, krögare på PA&Co, bästa recept.

David Johansson  |  Publicerad 2017-02-17 12:39  |  Lästid: < 1 minuter

Soppa

Du behöver: 

300 g lax


150 g torsk

3 1⁄2 dl fiskfond

3 1⁄2 dl skaldjursfond

1⁄2 fänkål


2 stjälkar blekselleri

1 morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor


1 msk tomatpuré

1⁄2 burk inlagda pimentopaprikor 

1 burk krossade tomater

1 msk hackad färsk timjan


1 msk hackad persilja

1 tsk malda fänkålsfrön

1 tsk cayennepulver

1 msk paprikapulver


1 påse saffran

1 tsk curry

1 dl vitt vin

1 msk koncentrerad apelsinjuice 


1 tärning hönsbuljong

1 msk citronsaft

salt och nymalen vitpeppar 

skalade räkor 


hackade örter

zest av citron

aioli 

Gör så här: 


"Ansa och tärna grönsakerna till jämnstora bitar. Fräs dem i olivolja. Tillsätt de torra kryddorna och sedan tomatpuré, pimentos och vin. Koka ner till hälften. Tillsätt sedan buljong, krossad tomat och fisk. Koka ihop i cirka 20–30 minuter. Passera eller mixa sedan soppan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Garnera soppan med de skalade räkorna, zest och hackade örter. Servera aiolin vid sidan av."

 


Dela på Facebook
Tweeta