Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar

Friskt, fräscht och frestande. Teamet bakom Årets bar – Bar Hommage – lär dig blanda säsongens svalaste sommar­drinkar, skräddarsydda för King.

Joel Ågren  |  Publicerad 2018-07-02 11:48  |  Lästid: 3 minuter

New T-shirt

”Fruktig och syrlig sommardrink som funkar såväl före som under och efter maten.”

 

Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar
Foto: Jakob Fridholm

2,5 cl Eldorado 8 year old rom
2,5 cl Grönsteds cognac
2 cl citronjuice
2 cl hallonsocker
Crémant (mousserande vin) 

Hallonsocker:
Värm upp lika delar hallon, socker och vatten. Lös upp sockret och sila av. Låt svalna.

Skaka drinken kall och sila upp i glas med fot. Toppa med crémant och servera. 

 

Treacle

”En fruktig och somrig variant av en Old fashioned.”

Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar
Foto: Jakob Fridholm

6 cl Eldorado 8 year old
0,75 cl äppelkaramell (se nedan)
3 stänk Angostura bitter

Äppelkaramell: Blanda 2 delar demara-socker med 1 del äppelmust. Addera en nypa salt. Lös upp sockret på varm platta. 

Låt svalna. Rör ihop ingredienserna med mycket is och servera på stor isbit, old fashioned-style. Garnera med äpple och servera.

 

Clear eyes

”Försvenskad variant av en modern NY-klassiker från cocktailbaren Milk & Honey, uppfriskande med lite dill- och anis-toner.”

Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar
Foto: Jakob Fridholm

5 cl O.P. Anderson Klar
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag
0,5 cl absint
Sodavatten 

Sockerlag: Blanda lika delar socker och vatten.  Lös upp sockret på varm platta. Låt svalna.

Skaka drinken kall och häll upp i ett kylt high ball-glas. Toppa med sodavatten och garnera med citronhjul.  Servera.

 

Tripp trapp fizz

”Frisk och örtig longdrink som sitter perfekt en varm sommardag. Funkar även som bål.”

Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar
Foto: Jakob Fridholm

5 cl O.P. Anderson Aquavit
2 cl limejuice
1 cl ingefärssocker
1 cl sockerlag
0,5 cl fernet
Sodavatten

Sockerlag: Blanda lika delar socker och vatten. Lös upp sockret på varm platta. Låt svalna.

Ingefärssocker: Blanda lika delar socker och färsk ingefärsjuice. Vispa tills sockret lösts upp. 

Skaka drinken kall och häll upp i ett kylt highball-glas. Toppa med sodavatten och garnera med mynta. Servera.

 

Ume sidecar

”Fruktig variant av klassikern Sidecar, som funkar perfekt som fördrink till sommarmiddagen.”

Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar
Foto: Jakob Fridholm

5 cl Grönsteds cognac
2 cl Umeshu (japanskt plommonvin)
2 cl citron
1,5 cl sockerlag

Sockerlag: Blanda lika delar socker och vatten. Lös upp sockret på varm platta. Låt svalna. 

Skaka drinken kall och sila upp i ett coupette-glas. Servera.

 

 

Bar Hommage

Sedan öppningen för 3,5 år sedan har kvartersbaren Bar Hommage på Södermalm i Stockholm etablerat sig som ett av stans självklara tillhåll för cocktailentusiaster. I december utsågs de till Årets bar på Bartender Choice Awards.

Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar
Ola Carlson, Josephine Sondlo, Frida Unnerstål och Alex Skarlen på Bar Hommage. Foto: Hampus Danielsson.

Vad är hemligheten bakom framgångarna?
– Hårt arbete och yoga. Vi satsar stenhårt på service och att rekrytera grym personal. 

Vilka är era bästa tips till hobby­bartendern? 
– Gör mer is än vad du tror att du behöver, förkyl glasen och köp bara bra, färska råvaror. 

Vilken är den tydligaste cocktailtrenden sommaren 2018?
– Hållbarhet har varit på tapeten ett tag och kommer så att förbli. Även gintrenden lär hålla i sig.

Vilken sommardrink blandar ni helst själva?
– En klassisk Daiquiri.

Vad blir nästa stora grej i cocktail-Sverige? 
– Grand Hôtel i Stockholm. Emil Åräng och Christian Grevius ska ta barservice till en ny nivå. Vi är väldigt nyfikna på resultatet.

Dela på Facebook
Tweeta