Så här mycket tjänar Porsche varje dag

Från svajigt konkursläge under tidigt 90-tal till rekordförsäljning 2017. Porsches monstervinst från förra året är inget annat än imponerande och ofattbar.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-12-10 15:07  |  Lästid: < 1 minut

När det kommer till ikoniska sportbilar är Porsche en självklar favorit tillsammans med märken som Ferrari och Lamborghini. Trots det är det ändå svårt att förstå vidden av hur oerhört massivt pengamaskineriet är hos den tyska biltillverkaren.

Efter att ha kämpat för att hålla sig levande under ett svajigt 90-tal, lyckades Porsche trots allt omvandla sig till ett företag med miljardvinster i dollar. Detta bland annat på grund av en ofantlig försäljning av en mängd olika fordon för varierade kundgrupper.

Det breda utbudet med allt från lyxiga sportbilar, till sedaner och familjesuvar är i sin tur det som banat väg för den fortsatta utvecklingen av företagets affärspraxis. En verksamhet som inte bara blivit ledande inom bilindustrin, utan även uppnått sin egna rekordförsäljning med över 246 000 Porschebilar sålda bara under 2017.

En rekordförsäljning innebära ofta även en rekordvinst, och enligt en studie från CBNC gjorde Porsche en vinst på mer än 43,5 miljarder kronor före skatt förra året, vilket enligt samma källa motsvarar den ofattbara summan på hela 1 282 kronor per sekund.

Genom att bryta ner summan, kan vi även konstatera att Porsches vinst ungefär ligger på:

cirka 82 886 kronor per minut,
nästan 4 973 524 kronor per timme,
mer än 119 miljoner kronor varje dag,
och nästan 838 miljoner kronor varje vecka.

Inte så illa för ett företag som nästan gick i konkurs på 90-talet…

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta