Så kan du dricka öl hela sommaren – utan att få ölmage

Sommar, sol och öl. Vad vore sommaren utan alla dessa ölkvällar? Men smyger sig ångesten över en förlorad form på? Lugn, och läs detta.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-06-20 09:30  |  Lästid: < 1 minut

En öl hör verkligen sommaren till. Men alkohol har också den effekten på kroppen att du blir hungrig, trots att du kanske precis ätit. Det är just kombinationen alkohol och det ökade suget efter mat med mycket kalorier, som hamburgare eller pizza, som gör att formen får ta stryk av sommarens alla ölkvällar. 

I alkoholen finns också mycket kalorier, ungefär 7 kalorier per gram. Öl har också ett högre kaloriinnehåll än andra alkoholdrycker, och begreppet ”ölmage” är ju också ett väldskänt fenomen. Tidningen GQ har intervjuat två personliga tränare om hur man kan både njuta av ölen och slippa ångest över en diet och kroppsform som går åt fanders. 

De menar att det är viktigt att tänka på vad du äter innan du börjar dricka. Satsa på lågkalori-mat innan ölen ska svepas. Det är också bra att tajma in käket ett par timmar innan du ska dricka, så slipper du både den värsta fyllan och matsuget som följer. Tänk också på att för varje öl du dricker är det kalorier du måste strunta i att få i dig via maten sedan. 

Glöm inte heller den klassiska ”varannan vatten”. Låter kanske trist, men att bara häva i sig öl efter öl är inte receptet på framgång på formfronten. Varva därför ölen med vatten.

Men tränarna som GQ har pratat med menar att en öl absolut inte förstör vare sig din diet eller din form, men viktiga är att man planerar för sitt drickande och undvika sitauationer där man vet med sig att man kanske inte kommer kunna hålla sig till sitt ”maxantal” utan lätt spårar ut. 

Så, njut av ölen i sommar. 


Dela på Facebook
Tweeta