Philip: Så klär du i läderskor – Chukka boots

En personlig favorit och en många gånger underskattat skomodell är den mycket lättburna chukka bootsen. Här är mina favoriter.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-09-13 07:00  |  Lästid: 3 minuter

Modellen kännetecknas av sitt ankelhöga utförande som snöras ovanför vristen med hjälp av två till tre hål. I många avseende är denna klassiska modell den ypperliga vinterskon då den har ett otroligt brett användningsområde oavsett formalitetsgrad.

Ett par chukkas är en perfekt instegsmodell då en grov, hög och rejäl känga ofta kan bli aningen klumpig, framförallt till skräddad överdel. Beroende på skons läst och material den få ett väldigt varierat uttryck då exempelvis en mockakvalité med rund tå ger ett betydligt mer lättsamt intryck i jämförelse med en modell i läder med ett smalare tåparti.

Loake

Philip: Så klär du i läderskor - Chukka boots

Loakes modell Pimlico är en utav varumärkets mest ikoniska modeller och kommer därför i en mängd utförande i både läder och mocka. En av mina personliga favoriter är den i svart kalvskinn. Den svarta chukka bootsen är ypperliga att bära till den klassiska marinblåa eller gråa kostymen under vinterhalvåret då den klassiska oxforden inte längre lämpar sig för vädret.  


Ni hittar skon här.

Crockett & Jones

Philip: Så klär du i läderskor - Chukka boots

En rundare tå ger alltid, oavsett sko, ett mindre klätt intryck vilket i många avseende gör sig bra till en mindre klädd byxa såsom jeans, chinos eller manchesterbyxor. För den delen bör Crockett & Jones Chukka boot i ljusbrun mocka med rundare tå inte räknas bort som ett alternativ till en grövre kostym av ull.

Ni hittar skon här.

Clarks

Philip: Så klär du i läderskor - Chukka boots

En personlig favorit som också är den minst formella alternativet av de fem utvalda är Clarks klassiska desert boot. Modellen kommer i en mängd olika utförande där det sandfärgade alternativet kanske inte är det mest praktiska men utan tvekan det snyggaste. Den sandfärgade chukkan gör sig lika bra för hösten som för våren och är även gångbar en bra bit in på sommaren.


Ni hittar skon här.

Mermin

Philip: Så klär du i läderskor - Chukka boots

För den som vill ha en chukka som funkar i alla sammanhang som inte nödvändigtvis behöver anpassas efter klädsel gör rätt i att satsa på en modell i brunt melerat kalvskinn. Det melerande utförandet gör skon mindre klädd och passar därför lika bra till kostym, udda byxa och kavaj som till jeans och jacka.

Ni hittar skon här.

Bally

Schweiziska Bally är mästare på kombinera funktion och design. Likt modell ovan kommer utförandet med en rundare tå men med en ännu rejälare gummisula. Insidan av skon är utrustat med ett foder i mjuk och värmande päls som garanterat håller dig varm om fötterna även de kallaste av dagar. Det mörkbruna utförandet är diskret men samtidigt elegant och möjliggör ett bärande till både en dressad flanellbyxa som ett par lediga jeans.


*Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.*Dela på Facebook
Tweeta