Så såg det ut när Breitling invigde sin nya klockbutik i Göteborg

Klocktillverkaren Breitling följer upp succén i Stockholm med en ny butik i Göteborg. King var på plats under invigningen.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-10-22 13:52  |  Lästid: 2 minuter

Schweiziska klockföretaget Breitling, kanske mest känt för pilotklassikern Breitling Navitimer, befinner sig i en spännande och expansiv fas. Efter succémottagandet på shoppingstråket Biblioteksgatan i Stockholm, där företaget öppnade en 200 kvadratmeter stor flaggskeppsbutik sommaren 2022, har turen nu kommit till Göteborg.

Breitlingteamet inviger den nya butiken i Göteborg.

Den så kallade monobutiken, det vill säga en butik helt tillägnad varumärket, ligger granne med NK på Östra Hamngatan i Göteborg. Redaktionens två göteborgare, redaktionschef Rasmus Blom och redaktör Andreas Weinås, var på plats under invigningen som även gästades av Breitlings mångårige Skandinavienchef Stephane Dehner och varumärkesambassadören och skådespelerskan Alicia Agneson, bland många andra.

Stephane Dehner, Rasmus Blom, Andreas Weinås och Alicia Agneson.

– Den första Breitlingbutiken i Göteborg markerar en viktig milstolpe i vår europeiska expansionsstrategi, säger Craig Bolton, vd för Breitlings återförsäljare Watches of Switzerland Group i Storbritannien och Europa. Vi är övertygade om att butiken kommer att bli en självklar destination för svenska klockkännare, med ett noga urval av fantastiska klockor och personlig service. Denna expansion stärker ytterligare vår position som den främsta destinationen för lyxklockor i Europa.

Sedan tidigare finns två nordiska Breitlingbutiker på Østergade 61 i Köpenhamn och i Mall of Scandinavia i Stockholm.

Den nya Breitlingbutiken ligger på Östra Hamngatan 46 i Göteborg.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-10-22 14:00