Så ser Mikael Persbrandt ut i Filip och Fredriks film

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson håller på att spela in filmatiseringen av sin bok "Tårtgeneralen". Det är skådespelaren Mikael Persbrandt som gör huvudrollen.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-06-07 14:22  |  Lästid: < 1 minut

För många är han ”Gunvald Larsson”, men snart är han ”Hasse P”. Mikael Persbrandt gör huvudrollen i Filip och Fredriks filmatisering av boken ”Tårtgeneralen”. Filmen handlar om Hasse P och hans plan att göra Köping känt på 1980-talet. Knepet för detta? Att laga världens längsta smörgåstårta och komma med i Guiness rekordbok. 

Mitt namn är Hasse P och jag ska sätta Köping på kartan Pic.Blaze

A post shared by Mikael Persbrandt (@mikaelpersbrandtofficial) on

Från början var det tänkt att Robert Gustafsson skulle spela huvudrollen som Hasse P, men Gustafsson hoppade av projektet. Efter det stod det strax klart att Mikael Persbrandt som istället axlar rollen. 

– Mikael Persbrandt har hela tiden varit vårt förstaval. Vi var i kontakt med honom redan för tre år sen. Men vi insåg snabbt att han var alldeles för upptagen med andra projekt, och att han inte skulle bli tillgänglig på flera år. Men nu har vi löst detta, har Filip Hammar tidigare sagt i ett pressmeddelande. 

Tvillingstjälarna. SATAN så roligt vi har! #tårtgeneralen

A post shared by Fredrik Wikingsson (@fwikingsson) on

TÅRTGENERALEN.

A post shared by Filip Hammar (@larsfiliphammar) on

Filmen har premiär 25 december 2017. 


Dela på Facebook
Tweeta