Så ser Tiger of Swedens Wall Street-kollektion tillsammans med hajpade musikern ut

Tiger of Sweden släpper en kapselkollektion tillsammans med hyllade producenten Mr. Tophat.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-10-13 15:02  |  Lästid: 2 minuter

Det var under en middag mellan Tiger of Sweden, Rudolf Nordström och Calle Branca (grundare av Twilight Enterprise) som idén om en klädkollektion väcktes. Själva liknar de samarbetet vid att spela piano, där Tiger of Sweden och Twilight Enterprise representerar olika tangenter som tillsammans skapar gemensamma ackord. I detta fall ackord formade som exempelvis en frack, ett par högklackade boots och en rosa silkesslips. Resultatet menar upphovsmakarna är inspirerat av 80-talets Wall Street.

Mr Tophat gör kollektion tillsammans med Tiger of Sweden

Rudolf Nordström har de senaste åren gått från att röra sig i kulisserna till att ta själv ta steget ut i rampljuset. Tidigare har han samarbetat mycket tillsammans med Robyn (han producerade bland annat två låtar till hennes senaste album Honey) men släppte i fjol det ambitiösa debutalbumet Dusk to Dawn. Ett grandiost trippelalbum med influenser från allt mellan disco och klassisk musik, med bland annat Robyn och Kleerup på gästlistan.

Nästan lika uppmärksammad är han för sin stil. Häromåret knep Mr. Tophat plats 92 på Kings lista över svenskt herrmodes 100 mäktigaste personer.

– Hela rejvkulturen jag förälskade mig i som ung handlade ju om att utmana och gå emot konventionerna. Att man fick se ut exakt som man ville. När man blir äldre skalar man av sig så mycket av sitt uttryck. Men jag har alltid gillat att experimentera. Att klä ut mig, berättade han för Café för några år sen.

Den limiterade kollektionen finns tillgänglig i Tiger of Swedens butiker på Jakobsbergsgatan 8, NK och Åhlens City i Stockholm. Samt hos butiken i St. James London och på www.tigerofsweden.com.

Rock från Mr Tophats samarbete med Tiger of Sweden.
Boots från Mr Tophats samarbete med Tiger of Sweden.
Bälte från Mr Tophats samarbete med Tiger of Sweden.
Frack från Mr Tophats samarbete med Tiger of Sweden.
Kavaj från Mr Tophats samarbete med Tiger of Sweden.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-13 15:02