Så spelar du ”Red Dead Redemption 2” online

Från och med den här veckan kommer du att kunna spela årets hetaste – och bästa – spel online.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-11-28 08:25  |  Lästid: 2 minuter

Artikeln publicerades först på Café.

Det var längesen ett tv-spel sköljde över all populärkulturell nyhetsrapportering som Rockstars westernlir Red Dead Redemption 2 gjorde före, under och efter releasen 26 oktober. Det gick så långt att protagonisten Arthur Morgan ett tag kändes mer i ropet än Tom Hardy i samband med en premiär av en ny Christopher Nolan-rulle.

Nu har det gått en dryg månad sen släppet – och vi är många som klarat det extremt långa och innehållsrika spelet. Så vad gör man då, börjar läsa en bok? Nähä du, man börjar givetvis jobba på sin karriär som cowboy-skurk online. I veckan börjar nämligen det efterlängtade flerspelarläget att rullas ut online.

Så spelar du ”Red Dead Redemption 2” online

Då kan du börja spela Red Dead Redemption 2 online

Den första betaversionen rullas ut tisdag 27 november och alla som köpt Ultimate Edition av spelet kommer att kunna gå loss i betan. 28 november är det dags för de som köpte spelet på releasedagen 26 oktober att belönas med en tidig kik på betan. På torsdagen 29 november får alla som spelade Red Dead Redemption 2 någon gång mellan 26-29 oktober beta-access och på fredag 30 november får slutligen alla som äger spelet tillgång till den åtråvärda betan.

Så blir Red Dead Redemption 2 online

Precis som när Rockstar lanserade betan till GTA Online är väldigt lite information läckt på förhand. Imponerande att så lite läckt, med tanke på hur många som varit inblandade i produktionen av spelet. Det vi vet på förhand är att man kommer kunna utforska online-spelvärlden ensam eller tillsammans med andra spelare – och man ska kunna skräddarsy sin karaktär i sann RPG-anda. Det blir alltså inte tusen och åter tusen Arthur Morgans i spelvärlden. Man kommer kunna ägna sig åt aktiviteter som rån, fiske, jakt – och man kommer dessutom kunna forma ett outlaw-gäng med andra spelare om max 8 personer.

 

Dela på Facebook
Tweeta