Du kanske borde titta närmare på Saint Laurent elcykel innan det är för sent

Sätt ned bootsen på pedalerna och gasa dig hela vägen till ruinens brant.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-11-25 16:33  |  Lästid: 2 minuter

Om du krossat sparbössan och börjat leta efter den elektrifierade snöskoter som King nyligen skrev om så kan det det finnas anledning att tänka om. Det finns nämligen ny sheriff i stan – klädd i svart.

Saint Laurent annonserade nämligen precis att de gör en egen elcykel. Designern Anthony Vaccarello, som tog över för några år sedan efter Hedi Slimanes avgång, har tagit fram en helsvart cykel i läder och aluminium som skulle få de flesta den mest inbitna bilisten att vilja byta till två hjul.

Det är möjligt att Saint Laurents cykel inte är svaret på den dubbelpipiga frågan ”vad är en elcykel och vem skulle någonsin behöva en sådan?”, men å andra sidan så finns det troligtvis inte riktigt något svar heller. Saint Laurents svarta stålhingst baseras på cykeltillverkaren Super73:s S2-modell och är gjort i mattsvart med en lättviktsram i aluminium och 2 000 watts kraft. Däcken är extra tjocka med företagets logotyp tryckt på gummit. Toppfarten? 45 km/h. Kostnaden för cykeln är ungefär 58 000 kr.

Att modehus gör egna elcyklar är, tro det eller ej, ingenting nytt. Som Highsnobiety rapporterar om så sällar sig Anthony Vaccarellos gotiskt färgade el-jonne till ett exklusivt sällskap av moderiktiga elcyklar som inkluderar till exempel Louis Vuittons samarbete med Maison Tamboite. Andra exempel på modehus som nyligen pumpat däcken och oljat kedjan är Jacquemus, Kenzo och Stella McCartney.

Om du känner att lyxcyklarna från modehusen är utanför din prisklass så finns det goda nyheter: Saint Laurent gör även en hjälm som går att få i helsvart eller med stjärnor tryckta på hjässan. Nackdelen (japp!) är dock att även en störtkruka i kolfiber kostar en slant om den är från Saint Laurent: från ungefär 9 000 kr börjar priserna.

Kolla in Saint Laurents elcykel och hjälm på ysl.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-25 16:45