Samsøe Samsøes chefsdesigner om märkets britpoppiga höstkollektion

Gitte Wetter, chefsdesigner på Samsøe Samsøe, väljer sina favoriter ur höstens kollektion.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2022-11-04 14:24  |  Lästid: 2 minuter

Beskriv lite kort Samsøe Samsøes höstkollektion.

– Den är inspirerad av ungdomskultur i London på 1990-talet. Man kan se det i bland annat lösare passformer, denim, bomberjacka och oversizade stickade överdelar. Materialen är matiga, till exempel kokt ull och grov kabelstickning, vilket bidrar till mycket karaktär. Vi har även adderat en hel del starka färger som till exempel gräsgrönt och koboltblått.

Du har designat herrkläder länge, vilka är de största förändringarna av hur män klär sig i dag jämfört med för tio år sedan?

– Jag älskar verkligen hur den yngre generationen är mer experimentell och vågad i sitt sätt att klä sig. Jag upplever att herrkläder är mycket mer lekfulla när det kommer till kön, silhuetter och färger, jämfört med för bara några år sedan. Att designa herrkläder har blivit mycket mer intressant och kreativt och mindre konservativt.

Tröjan
”Jag älskar denna gröna chunky kabelstickade tröja i ull. Den är perfekt för den kommande höst- och vintersäsongen.” 2 200 kr.

Vad hämtar du inspiration ifrån i din design?

– Jag har en stor passion för musik, både gamla och nya band, så att se den unga publiken gå på konserter är en stor inspiration. Jag är också fascinerad av japansk design, det oklanderliga hantverket och det minimalistiska sättet att tänka förenar sig väl med Samsøe Samsøes estetik.

Jeansen
”Modellen heter Roger och är en ny passform för hösten. Silhuetten är lite vidare, vilket gör att jeansen är superbekväma att bära.” 1 700 kr.

Vilket är ditt bästa stylingtips för hösten?

– Inte bara för hösten, utan för varje årstid: Var kreativ och vågad, var ditt unika jag!

Nämn några ytterligare nyckelplagg i kollektionen.

– En skinnjacka med ”krodikodiltextur”, oversizad cardigan, printad fleecejacka, polotröja med tjock krage, dubbelknäppt kavaj, rutig ”skogshuggarjacka” och cargobyxa med stora fickor på låret. Allt går att kombinera på ett modernt sätt. Vi ser gärna hur man mixar vintageköp med nya plagg för att skapa en unik känsla av stil och
identitet.

Jackan
”Den här korta jackan i matig italiensk ull har en cool uppdaterad boxig passform och en modern 90-talslook. Görs i återvunnen ull och polyamid.” 4 700 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-04 14:24