Sandqvist gör MC-väskor

Nu släpper svenska väskmärket Sandqvist nyheten om sitt senaste designsamarbete. Denna gång är danska motorcykelföretaget Wrenchmonkees som agerar partner och resultatet är två motorcykelväskor.

 |  Publicerad 2013-11-19 15:00  |  Lästid: 2 minuter
Sandqvist gör MC-väskor
Väskorna visas på MC-mässor över hela världen på Yamaha’s modell SR400 i Wrenchmonkees tappning.

Samarbetet består av en klassisk tool roll, verktygsväska, och en roll top backpack, ryggsäck, i Sandqvist-typisk kraftig canvas och detaljer i bältesläder. Båda väskorna går att fästa på motorcykeln. 

 

Sandqvist gör MC-väskor
Roll Top Backpack är försedd med aluminiumramar för att kunna fästas på sidan av motorcykeln.

Wrenchmonkees, som är relativt nystartat, arbetar med att bygga och bygga om motorcyklar till privatpersoner som letar efter något speciellt. De har tidigare samarbetat med japanska motorcykeltillverkaren Yamaha och tagit fram sin egen kollektion med mc-kläder. 

– Jag är själv en hängiven mc-byggare och att göra ett samarbete med Wrenchmonkees är som en pojkdröm, jag älskar deras brutala och avskalade hojar, säger Anton Sandqvist, grundare av varumärket Sandqvist. 

Sandqvist gör MC-väskor
Tool roll, verktygsväska, i kraftig canvas och bältesläder.

– Vi hade redan tidigare funderat på att utveckla en mc-väska till vårt nya Yamaha-projekt men saknade kunskapen så när Sandqvist besökte oss föll bitarna på plats. Deras enkla och snygga stil passade perfekt och kunnandet i hur man gör en väska hållbar och slitstark var avgörande, säger Nicholas Bech, en av grundarna till Wrenchmonkees.

Väskorna lanseras under Köpenhamn Fashion Week i januari 2014. Pris för ryggsäcken är ca 1995 kronor och för verktygväskan ca 699 kronor.

Läs även Kings intervju med Anton Sandqvist här!

 

 

 

Sandqvist gör MC-väskor
Detta läderkit, värde ca 600 kronor, kan bli ditt. Från om med imorgon, onsdag 20 november kan du tävla på Kingmagazine.se

Tidigare i höst lanserade Sandqvist sitt samarbete med butiken Grandpa – ett fint läderkit med allt du behöver för att vårda dina skor och jackor. Nu ger King dig chansen att vinna ett eget ex! Gå in och tävla här!

 

 

 

 

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta