Sasha Baron Cohen är tillbaka – med brutal vapensatir

I nya serien "Who is America?" får Sasha Baron Cohen vapenliberala politiker och lobbyister att säga att de vill beväpna fyraåringar.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-07-16 11:36  |  Lästid: 2 minuter

Under söndagen hade Sasha Baron Cohens nya serie ”Who is America?” premiär – bland annat på den amerikanska tv-kanalen Showtime och på HBO Nordic.

I samband med premiären har Showtime också släppt ett tio minuter långt klipp på Youtube, som ger en inblick i vad den hittills ganska hemliga serien handlar om. 

I klippet är Baron Cohen utklädd till en av sina karaktärer i serien – en vapengalen israelisk antiterror-expert vid namn Erran Morad. Han intervjuar en rad republikanska vapenförespråkare och torgför sin idé om att lösa problemet med skolskjutningar genom att beväpna barn ned till fyra års ålder med automatvapen.


Förslaget hyllas av både vapenlobbyister och kongressledamöter, som i klippet syns sälja in idén – på fullt allvar. Baron Cohen får dessutom hjälp av den kända vapenförespråkaren Philip Van Cleave att göra en infomercial-video på ämnet, där de förklär vapen med gulliga gosedjur och på barnspråk säger till kameran att "I dag ska vi lära er hur ni kan stoppa dumma män och se till att de tar en lång tupplur".

Reklamfilmen avslutas med en sång. "Sikta på huvudet, inte knär och tår, knär och tår", sjunger Philip Van Cleave, och pekar mot kameran med en pistol med rosa kaninöron. Det hela är oerhört bisarrt.

I en intervju får Baron Cohen också chefen för Gun Owners of America, Larry Pratt, att skratta åt ett våldtäktsskämt. Även han är helt med på idén att beväpna fyraåringar, och läser upp ett statement där han förklarar att vetenskapen bakom Kinder Guardians-programmet, som de kallar det för, är bevisad.

"Barn under fem års ålder har högre nivåer av feromonet Blink-182, som produceras av en del av levern känd som Rita Ora. Det gör det möjligt för nervreflexer att färdas över nervbanan Cardi B till Wiz Khalifan 40 procent snabbare. Det sparar tid och räddar liv", säger han. Vad han inte verkar ha koll på är att ett feromon är ett kroppsligt doftämne och att Blink-182, Rita Ora, Cardi B och Wiz Khalifa är popartister.


Väldigt lite har varit känt om handlingen av serien inför premiären, men i kommande avsnitt får vi bland annat se en intervju med Alaskas tidigare guvenör, Sarah Palin, som resulterade i att hon skällde ut Baron Cohen på sociala medier två dagar innan premiären.

I en trailer till serien ses också den tidigare vice-presidenten Dick Cheney signera ett "waterboard-kit".

Dela på Facebook
Tweeta