Säsongens 3 bästa vita t-shirts

Några hävdar att varje vit t-shirt är den andra lik. Kings modeskribent Philip Conradsson håller inte med.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-04-20 13:00  |  Lästid: 2 minuter

Trots att t-shirten kategoriseras som ett basplagg är dess passform, kvalitet och detaljer av största vikt. Givetvis bär många t-shirten endast som ett lagerplagg under skjortan eller tröjan, och då behöver inte passformen vara perfekt. Men jag tycker att t-shirten (som alla andra plagg) bör väljas med noggrannhet just för att den kan bäras på så många olika sätt, och framför allt inte bara som lagerplagg.

Men andra ord är dess utformning otroligt viktig. Generellt är en smal passform som inte blir tight att föredra. Vad gäller design är kragens form och urringning otroligt viktig, och även att den fortfarande behåller sin naturliga form efter ett antal tvättar. En för djup urringning är aldrig bra, satsa i stället på en högre och snävare skärning. När den djupare urringningen väl tillämpas är den v-halsade t-shirten alltid ett bättre alternativ. T-shirtens ärmar skal också vara åt det smalare hållet men självklart inte tighta. En kortare ärm ger alltid ett snyggare avslut och framförallt ett mer tilltalande helhetsintryck.

En väl sittande t-shirt kan med enkelhet bäras både under en kavaj eller informell kostym, men likväl till en klädd uddabyxa och tvättade jeansen på sommaren. Här är våra tre favoriter att hålla koll på i vår.

Asket

Svenska Asket har på mycket kort tid utvecklat och framförallt breddat sin kollektion. I dag erbjuds ett brett utbud av plagg i bra kvalitet till ett förmånligt pris, där t-shirten verkligen är en personlig favorit.

Ni hittar t-shirten här.

Säsongens 3 bästa vita t-shirts

Sunspel

Sunspel har under lång tid varit ett varumärke att räkna och dess t-shirts likaså. Prisläget ligger i det högre segmentet men kvaliteten och passformen är omöjlig att inte uppskatta.

Ni hittar t-shirten här.

Säsongens 3 bästa vita t-shirts

Mr P

Mr Porters kollektion Mr P går för varje säsong från klarhet till klarhet. Den vita t-shirten är i visserligen inte det roligaste plagget i kollektionen man har alla de attribut vi letar efter i en väl utformat vit t-shirt.

Ni hittar t-shirten här.

Säsongens 3 bästa vita t-shirts
Dela på Facebook
Tweeta