Säsongens 8 bästa vita t-shirts

Ibland krävs det inte mer än en vit t-shirt för att känna sig lite mer som James Dean eller Marlon Brando, men oftast gör det nog det.

King Magazine logotyp
Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-05-24 15:03  |  Lästid: 2 minuter

En vit t-shirt. Mer tidlöst, klassiskt och ikoniskt än så blir inte ett klädesplagg. T-shirtens historia kan spåras tillbaka till början av 1900-talet då den fungerade som ett arbetsplagg och under andra världskriget blev den en stapelvara i den amerikanska armén. Men det var på 50-talet den vita t-shirten exploderade som modeplagg, inte minst tack vare filmstjärnor som Marlon Brando och James Dean.

Få har burit upp en vit t-shirt och en cigg i mungipan lika läckert som Marlon Brando. //Foto: Getty Images.

Den vita t-shirten är så enkel som ett klädesplagg kan bli, och däri ligger möjligen förklaringen till att den aldrig går ur modet. Den är en blank canvas varpå man kan projicera allt ifrån arbetarklassromantik (tänkt Bruce Springsteen) till rebellisk ungdomlighet à la James Dean. Därtill kan den bäras i snart sagt alla sammanhang och kombineras med andra plagg i oändlighet. Den vita t-shirten är helt enkelt en omistlig del av varje basgarderob. King väljer 8 varianter för alla plånböcker.

Dickies

199 kr.

Asket

375 kr.

A Day’s March

350 kr.

Filippa K

450 kr.

Hope

495 kr.

Our Legacy

799 kr.

Comme des Garçons

799 kr.

Jil Sander

999 kr.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-24 15:13