Reseguide: Schnayderman’s Hampus Bernhoffs bästa LA-tips

Modevarumärket Schnayderman's creative director Hampus Bernhoffs guidar till sitt Los Angeles.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2022-12-08 08:12  |  Lästid: 3 minuter

Det sägs att man antingen hatar eller älskar Los Angeles. Det är en utspridd stad och det kan bli en del bilkörning, men jag tröttnar aldrig på att vara där. Ett tips är att sprida ut vistelsen på några olika stadsdelar. Några dagar i Silverlake och Echo Park, några dagar vid vattnet i Venice eller Santa Monica och några i Hollywood. Mitt första tips är att kolla om det finns några bra artister som spelar på antingen The Greek Theatre eller på Hollywood Bowl. Jag har sett Massive Attack, Kings of Leon och The National här, några av de bästa konsertupplevelser jag varit med om. På Hollywood Bowl kan man boka ett litet bås med bord och stolar ganska långt framme vid scen och ta med sig picknick.

Los Angeles är en utspridd stad och kräver en del bilkörning.

När jag bodde i Los Angeles lärde jag mig att surfa. El Porto är en grym del av Manhattan Beach som brukar ha riktigt bra vågor. Efteråt kan man äta lunch på Post som har grym mat. Har ni inte brädan med er kan man hyra några gator upp från stranden. Föredrar man en ”point break” när man surfar är Sunset Point riktigt grym. Om ni ändå befinner er längs med kusten så får ni inte missa att åka ut till Malibu. Det är en jättefin bilfärd längs kusten och tar kanske 20 minuter från Santa Monica.

El Porto bjuder på bra vågor.

Längs med kusten i Pacific Palisades ligger Charles och Ray Eames House på en fantastisk plats en bit upp i bergen med magisk utsikt. Huset är mer eller mindre intakt och värt ett besök. Besök också Arcana i Culver City som är min absoluta favoritbokaffär. De är stora på konst, arkitektur, foto och mode och man kan spendera timmar här inne. I West Hollywood finns Modo Yoga, en fantastisk hot yoga studios som slår alla yogapass jag varit på tidigare. Vissa klasser har livemusik som spelas under passets gång, vilket är magiskt. Jet Rag är bra vintage – allt från skräpiga t-shirts till ytterplagg och jeans. Bredvid ligger Rick Owens butik som är riktigt cool. Gå in i omklädningsrummet och kolla på stolarna som är vaxdockor av Rick. Fairfax Market är en kul marknad varje söndag som man inte får missa. Här finns många bra inredningsbutiker också. De bästa två är Nikey Kehoe, som har ett fantastiskt sortiment av nya som gamla inredningsobjekt, och Gibson som endast har vintage. Mohawk General Store i Silverlake har ett bra utbud av internationella märken och en del inhemska L.A.-brands. De har tre butiker bredvid varandra: dam, herr och en inredningsbutik.

Rick Owens butik i West Hollywood.

Skulle också rekommendera att åka ut i Joshua Tree och spendera kanske en eller två dagar i Palm Springs. Sist bokade vi in ett ”sound bath” på Integratron mitt i öknen. Man ligger i en specialbyggd kupol och får uppleva olika ljudfrekvenser som spelas med kristallskålar av en instruktör. Väldigt speciell upplevelse!

Schnayderman's creative director Hampus Bernhoff.
Dela på Facebook
Tweeta