Se Ewan McGregor i skräckladdad uppföljare till ”The Shining”

Rysningar utlovas i den kommande uppföljaren till Stanley Kubricks kultklassade "The Shining". Se trailern till höstens stora skräckfilm "Doctor Sleep" här.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-06-14 10:20  |  Lästid: < 1 minut

Nästan 40 år har passerat sedan Jack Nicholson tryckte in sitt välskapta huvud genom ett hål i dörren i Stanley Kubricks The Shining och vårt sätt att se på skräckfilm skulle komma att förändras för alltid. Filmen baserades från början – och som så många andra sevärda verk – på en bok av Stephen King. Den lämnade dock författaren otillfredsställd med manuset då så stor del av handlingen hade förändrats.

2013 gav Stephen King ut bokens uppföljare Doctor Sleep som återigen kretsar kring karaktären Danny Torrances öde. I originalet var han en liten pojke som bär på en övernaturlig förmåga att kommunicera med spöken. Denna gång är han vuxen och hemsöks fortfarande av sin speciella kraft och det som hände på Overlook hotel när hans pappa (Jack Nicholson) tappade förståndet.

I registolen sitter Mike Flanagan som bland annat står bakom The Haunting at Hill House och i huvudrollen ser vi ingen mindre än Trainspotting-huvudmannen Ewan McGregor som centralgestalt. Övriga i rollistan är bland annat skådespelarna Rebecca Ferguson, Jacob Tremblay och Bruce Greenwood.

Doctor Sleep släpps på bio i november.

Se trailern här

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-14 10:39