Se Virgil Ablohs sista modevisning för Louis Vuitton – live från Miami

Modevärlden sörjer 41-årige Virgil Abloh, den störste herrdesignern de senaste tio åren. King livesänder modeskaparens sista visning för Louis Vuitton i Miami.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-11-30 16:11  |  Lästid: < 1 minuter

Det var i söndags som beskedet kom att Virgil Abloh gått bort efter en privat kamp mot cancer, bara 41 år gammal. Som grundare av stilbildande streetwearvarumärket Off-White och förste afroamerikan att bli herrmodechef för Louis Vuitton var Virgil Abloh en av modevärldens starkast lysande stjärnor.

Virgil Abloh i somras på konstmuseet Fondation Louis Vuitton under Paris modevecka. Foto: Getty Images.

Virgil Abloh hade en master i arkitektur, men sökte sig efter studierna till modebranschen där han tog sina första steg som praktikant på italienska modehuset Fendi tillsammans med kompisen Kanye West. 2017 gästade han Stockholms modevecka och 2019 gjorde han ett uppmärksammat designsamarbete med svenska varuhuset IKEA. Vid sidan av karriären var Virgil Abloh även en högt ansedd DJ.

I samråd med Virgils familj har Louis Vuitton beslutat att genomföra designerns sista herrmodevisning i Miami för vår- och sommarkollektionen 2022. Exklusivt på King kan du följa visningen nedan, antingen live kl. 23:30 svensk tid eller i efterhand.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-30 16:24