Sebago återlanserar 70-talets klassiska seglarskor

70-talsfavoriterna Docksides från Sebago finns nu i nya versioner av högklassigt skinn med snörning i läder – perfekt till sommar och semester. Se bilderna på skorna här!

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-06-19 16:18  |  Lästid: 2 minuter

Nog går det att argumentera för att seglarskorna är en av grundpelarna inom den amerikanska preppystilen. Ett stort märke för kategorin är inte minst skovarumärket Sebago som lanserade den klassiska modellen Docksides 1970 – som genom åren uppnått en historisk status. 1946 startade två lokala affärsmän i Maine en fabrik för handsydda skor och än idag sys Sebagos skor på samma sätt.

Seglarskon är en symbol för den New England-stil som tack vara sin mjuka konstruktion uppskattas av personer i alla åldrar. I Sverige förknippas seglarskon starkt med Docksides och Sebagos seglarskor syns årligen i skobutikerna med ett tiotal olika modeller i klassiska tappningar. Se ett urval av sommarens nyheter från Sebago nedan.

Klassiker i läder

Docksides Crazy H

Handsydda skor i mocka. 360-graderssnörning i läder samt sulor i halkfritt gummi.
1 499 kr.

Docksides Portland

Handsydda skor i ofodrat fullnarvigt skinn. Skinnfoder, 360-graderssnörning i läder samt sulor i halkfritt gummi.
1 499 kr.

Litesides

Den nya superlätta, handsydda varianten Litesides kommer i en sula i minnesskum som har bra fäste och som inte lämnar några märken. Ovandel i skinn och lädersnörning.
1 299 kr.

Mjuk bomull

För den som letar efter något svalare material finns seglarskorna även i mjuk och handsydd bomullscanvas. På grund av en 360-graderssnörning i fullnarvigt läder är det även möjligt att förbättra linningen på skon för optimal passform.

Docksides Portland Shirt

Handsydda skor i fodrat skjortmaterial. Skinnfoder, 360-graderssnörning i fullnarvigt läder.
1 099 kr.

Sebagos seglarskor finns tillgängliga hos utvalda återförsäljare och på hemsidan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-19 16:37