Sennheisers AMBEO Soundbar ska skriva om regelboken för hemmabio-ljud

Sennheiser Ambeo

Ljudkvalitet så bra att vardagsrummet förvandlas till biosalong – den har man ju hört förut. Men är det nu det faktiskt sker på riktigt?

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-08-21 15:50  |  Lästid: 2 minuter

Snart är hösten här och soliga strandpromenader ersätts med mysiga stunder i soffan framför dina favoritfilmer och serier. Ljudspecialisten Sennheiser välkomnar därför säsongens regn och mörker med lanseringen av deras nya ljudmackapär AMBEO Soundbar, som enligt varumärket själva kommer förvandla alla vardagsrum till en exklusiv hemmabio.

Med 13 högtalarelement och den allra senaste virtualiseringstekniken, som utvecklats i samarbete med Frauhofer IIS, ska soundbaren göra jobbet med att sätta lyssnaren inuti lyssningsupplevelsen – med otrolig realism som suddar ut gränsen mellan uppspelning och verklighet.

AMBEO Soundbar ger, helt utan behov av extra högtalare eller separat subwoofer, ett välanpassat 5:1:4-ljud till all sorts hemmaunderhållning. Soundbaren har även fem olika förprogrammerade inställningar (film, musik, sport, nyheter och neutral) som anpassats för en mängd olika scenarion och innehållstyper – samt inte bara finjusterar frekvenser utan även 3D-ljudegenskaperna.

Som om högtalaren inte var tillräckligt fullproppad med maxade funktioner finns även Sennheisers "Smart Control". En app som gör det möjligt för användare att justera ljudinställningarna via smarta enheter. Dessa inställningar inkluderar bland annat att skapa och spara egna inställningar, anpassa ljudet med equalizern och välja mellan tre olika AMBEO-lägen.

Sennheisers soundbar går loss för 24 998 kr och kan både provlyssnas och köpas hos HiFi Klubben.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-21 16:02