Skoföretaget Myrqvist släpper helsvart mockakollektion

Svenskt uppstickarföretag släpper galoschdödare.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-02-12 10:41  |  Lästid: 2 minuter

Svenska uppstickaren Myrqvist har de senaste åren etablerat sig som ett prisvärt alternativ till de klassiska skomakarhusen från England genom handgjorda kvalitetsskor till en rimlig prislapp. Nu släpper företaget en ny, helsvart, kollektion i mocka.

Även om man mest förknippar tekniska material med löparskor eller sportmode så råder det utveckling även inom herrskobranschen. Tillsammans med garveriet Charles f. Stead har Myrqvist tagit fram en speciell mocka med vattenavvisande egenskaper vid namn Repello. Tillsammans med företagets karakteristiska halvgummisula så har man tagit fram en mockakollektion som är tänkt att kunna användas i alla typer av väder.

– I vår tjänst, Made-to-order, där kunderna själva väljer hur deras sko ska utformas har vi sett ett ökat tryck på svart mocka. Bättre feedback och inspiration än så kan vi inte få, och det är en av anledningarna till att vi nu lanserar en egen kollektion i just det materialet, säger Sebastian Öhrn, VD & grundare för Myrqvist.

Varje par skor tillverkas specifikt för varje kund, ett modernt och hållbart tillverkningssätt menar företaget.

– För oss känns det väldigt bra att kunna producera enligt efterfrågan och inte köpa upp ett stort lager som kan belasta både oss som företag och miljön. Vårt mål är att i framtiden kunna erbjuda ännu snabbare leverans av beställningsvaror och på så sätt bidra till en mer hållbar konsumtion, säger Sebastian Öhrn.

Kollektionen består bland annat tre olika loafers, boots och oxfordskor och finns tillgänglig i Myrqvists butik på Jakobsbergsgatan 17 i Stockholm och på myrqvist.com den 16:e februari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-02-12 10:42