Smakfull kamelrock och fyra andra favoritplagg från svenska Berg & Berg

Eleganta kamelrockar och klassiska rugbytröjor när Fabian Ström på Berg & Berg väljer sina favoriter från företagets vinterkollektion.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-12-13 17:09  |  Lästid: 3 minuter

Svensk-norska Berg & Berg har varit en herrmodefavorit för oss på King i drygt tio år nu. Utbudet har breddats säsong efter säsong och vad som en gång var ett litet exklusivt utbud av accessoarer är idag fullskaliga kollektioner som omfattar hela den klassiska herrgarderoben – alltid med en skandinavisk touch.

Fabian Ström är marknadsansvarig på skräddade herrmodevarumärket Berg & Berg.

Fabian Ström är Marketing Manager på Berg & Berg. Vi hörde av oss till Fabian och bad honom välja sina fem personliga favoriter från årets vinterkollektion. Du hittar alla plagg på Berg & Bergs hemsida.

1. Nisse Raglan Coat

”Vår raglanrock Nisse i färgen camel. Den här modellen har en generös passform och är sydd i en ullkvalité som man vanligtvis använder för ’pea coats’. En kvalité som är solid och kompakt men fortfarande väldigt skön att bära såväl milda som kalla dagar under vintern. Tyget är vävt i England medan rockarna sys i Italien vilket enligt oss är definitionen av ’det bästa av två världar’. Att man ser ut som Richard Gere i filmen American Gigolo från 1980 på köpet gör inte saken sämre.”

2. Anton Corduroy Trousers

”Vita byxor är precis lika snyggt att bära på vintern som på sommaren (kanske än snyggare). Det ger en fin kontrast mot vinterns annars väldigt mörka färgpalett. Dessa bredspåriga manchesterbyxor har varit mina favoriter denna säsong. Passformen är rak och ledig och ett par mer bekväma byxor är svårt att hitta.”

3. Benny Rugby Sweater

”Är man som jag uppvuxen med rugbytröjor kommer man att älska denna. Ge den lite tid för att en sådan här tröja är nästan alltid som snyggast efter några års användande när färgerna mattats ut och kragen blivit mjuk och fransig. Vad som är extra roligt med denna modell är att den inte är sydd i klassisk jersey utan i stickad bomull. En lyxig detalj till en annars väldigt sportig tröja.”

4. Cashmere Scarf

”Varför ha en tråkig halsduk när du kan ha en rolig? Den här röda kashmirhalsduken passar till så otroligt mycket mer än vad många människor tror.”

5. Dad Cap

”För mig som inte har så mycket hår på huvudet är kepsen perfekt för att bibehålla lite värme när temperaturen börjar närma sig noll. Men av tidigare erfarenhet vet jag att den är precis lika bra när man har desto mer hår med och man möjligen inte fryser om huvudet men man vill dölja en okammad frisyr.”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-13 17:11