Årets smartaste köp! 9 smartklockor för alla plånböcker

Snygga, sportiga och superfunktionella. Vi listar årets snajdigaste smartklockor.

Joel Ågren  |  Publicerad 2022-12-22 09:11  |  Lästid: 4 minuter

Apple Watch Ultra

Iphone 14 och Apple Watch 8 får ursäkta. När höstens Apple-nyheter avtäcktes under techjättens årliga septemberevent var det robusta äventyrarklockan Apple Watch Ultra som stal showen. Sportklockan med stort S har en oversizad 49 mm boett i flygindustriklassat titan och platt safirglas som skyddar den största och ljusstarkaste Apple Watch-skärmen hittills. En ny, anpassningsbar aktivitetsknapp i ”internationell orange” är en smidig genväg till klockans många sportfunktioner, och med en batteritid på upp till 36 timmar vid normal användning och upp till 60 timmar i strömspararläge slår det alla tidigare Apple Watch-modeller med råge. Andra finurliga finesser är en nödsiren som kan höras från 180 meter, precisions-gps med dubbla frekvenser för exakt positionering, vattentålighet ner till 100 meter och inbyggd mobil uppkoppling. Välj bland tre armband specialdesignade för fysiska utmaningar och låt äventyret börja. Om inte en tunn plånbok stoppar dig på vägen, vill säga.

10 995 kr.

Garmin MARQ

När många smart watch-makare slåss om marknadsandelar med breda och budgetvänliga produkter så går Garmin, med nyligen uppdaterade klockserien MARQ, i rakt motsatt riktning. En högpresterande premiumlinje bestående av fem robusta så kallade tool watches, som var och en riktar sig till fem av Garmins mest kapitalstarka målgrupper: piloter, seglare, golfare, atleter och äventyrare. Bland uppdateringarna syns en ny AMOLED-skärm i safirglas, en jetlag-funktion för att minimera dygnsrytmsstörning på resa och sexton (!) dagars batteritid.

Från 20 899 kr.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

För outdoor-entusiasten finns det mycket att glädjas åt hos Samsungs senaste flaggskeppsur. Den stryktåliga sportklockan, som begåvats med titanchassi och safirglas, har även utrustats med ett 590 mAh-batteri – det största av samtliga klockor i Galaxy-serien. Den nya Route workout-funktionen gör det möjligt att importera cykel- och vandringsrutter i GPX-format, medan Turn by turn-navigationen ger dig väginstruktioner via röst- eller vibrationsstyrning. EKG, kroppssammansättning och blodtryck har klockan också stenkoll på.

Från 4 990 kr.

Fossil Gen 6 Smartwatch

Fossils prisvärda smartklocka Gen 6 kombinerar elegansen hos en traditionell klocka med smarta Wear OS-funktioner som Google Pay och Google Maps, puls- och aktivitetsmätning, integrerad gps, lagringsutrymme för Spotify-listor och en mikrofon och högtalare som gör det smidigt att ringa och ta emot samtal direkt via klockan. Armbandet går enkelt att byta beroende på aktivitet och dagsform, och den i sammanhanget rätt mediokra batteritiden på 24 timmar får en 80-procentig boost på under 30 minuter med snabbladdningsfunktionen.

3 395 kr.

Withings Scanwatch Horizon

Franska Withings, som kanske främst förknippas med high tech-vågar och andra smarta hälsogadgets, tar ny mark med Scanwatch Horizon – en hybridklocka i klassisk dykardesign med blå eller grön urtavla, vridbar bezel, självlysande index, 10 ATM vattenresistens och 30 dagars batteritid. Smart watch- funktionerna är utvecklade i nära samarbete med kardiologer för att erbjuda den senaste medicinska teknologin. Klockan har bland annat EKG och Sp02-sensorer som mäter aktivitet, sömn och puls.

5 290 kr.

Fitbit Sense 2

Är du lagd åt det hypokondriska hållet så kan Fitbits nya smartklocka mycket väl vara årets klockköp. Sense 2, som av Fitbit själva beskrivs som deras mest avancerade hälsofokuserade smartklocka hittills, är designad för att hjälpa dig att stressa mindre, sova bättre och leva ett mer hälsosamt liv. Sömnanalyser, hälsorapporter, stresshantering och en EKG-app som varnar för förmaksflimmer är några av funktionerna som ska hjälpa dig på vägen mot välbefinnande. Sex dagars batteritid gör sitt för att lätta på stressnivåerna.

3 200 kr.

Huawei Watch GT 3 Pro

Äntligen en smartklocka som andas mer lyx än sport. Huaweis Watch GT 3 Pro är teknikjättens mest exklusiva dinka hittills – till ett högst överkomligt pris. Smartklockan kommer i 43 och 46 mm och i materialen titan och keramik, med en display i reptåligt safirglas och en skärm i högupplöst AMOLED. 14 dagars batteritid, 100+ olika träningslägen, 30 m vattentäthet, EKG-analys och uppfräschat gränssnitt är några av usp:erna. Den prestigefyllda EISA-utmärkelsen Årets smartklocka 20222023 en annan.

Från 3 990 kr.

Google Pixel Watch

Relativt lite är i skrivande stund känt om Googles smartklocka Pixel Watch som lanseras i höst, men att den minimalistiska klockan kommer att kvala in som en av årets största tekniknyheter råder det inget större tvivel om. Pixel Watch drivs, föga förvånande, av Googles eget operativsystem Wear OS 3 och har ett förbättrat användargränssnitt som utlovar mer sömlös navigation och smartnotifikationer. Klockan kommer även med Fitbit-integrering, taktil krona och utbytbara band. När, och om, klockan kommer till Sverige är ännu oklart. Tummar hålls.

Från 350 dollar.

Tag Heuer Connected

Är pengar inte en trång sektor? Då kan fjärde generationen av TAG Heuers lyxiga smartklocka Connected vara värd en närmare titt. Modellen Calibre E4 kommer i två storlekar; den slimmade 42 mm och den sportigare 45 mm, som även är utrustad med en keramisk bezelring med minutmarkeringar. Boetten i rostfritt stål rymmer en Qualcomm Snapdragon 4100+-processor, AMOLED-skärm och Google Wear OS. En av de största nyheterna är klockans träningsapp som bland annat är uppdaterad med en digital PT som guidar dig genom träningspassen.

Från 19 800 kr.

Dela på Facebook
Tweeta