Snapchat-aktien störtdyker efter Rihannas kritik

I en annons på Snapchat ställdes frågan om användarna hellre ville "Örfila Rihanna eller slå Chris Brown".

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-03-16 15:23  |  Lästid: < 1 minut

Efter annonsen gick Rihanna till attack mot Snapchat i ett inlägg på konkurrenten Instagram Stories. ”Jag försöker förstå poängen med den här röran. Jag skulle gärna kalla det okunskap men så dumma är ni inte. Ni spenderade pengar på att animera något som medvetet skuldbelägger offer för våld i hemmet”. ”Ni har svikit alla kvinnor, barn och män som har fallit offer för det. Skäms”, skriver hon, och uppmanar sina följare att sluta använda appen. 

Efter Rihannas respons på annonsen har Snapchats aktie sjunkit med fem procent, skriver Reuters. Det motsvarar nästan en miljard dollar i tappat värde.

Snapchat-aktien störtdyker efter Rihannas kritik
Foto: Skärmdump Instagram/Snapchat

Den kritiserade frågan ställdes i en annons för spelet ”Would you rather?!” som skapades förra året av utvecklaren Daniel Lulic, skriver New York Times. Annonsören är nu blockerad från plattformen.

Snapchat har tagit avstånd från annonsen. ”Den är vidrig och skulle aldrig ha publicerats. Vi är ledsna att vi gjort det här hemska misstaget att släppa den genom kontrollerna”, skriver en talesperson för företaget.

År 2009 blev Rihanna misshandlad av den dåvarande pojkvännen Chris Brown. Han åtalades för att ha slagit, strypt och bitit henne och försökt knuffa ut henne ut en bil, skriver New York Times. Han erkände misshandel och dömdes till fem års villkorlig dom.

Dela på Facebook
Tweeta