Snart kan du blockera artister på Spotify

Ja, det kommer gå att blockera R. Kelly...

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-01-21 13:15  |  Lästid: 2 minuter

Det finns artister man inte kan sluta lyssna på, artister man vill bli polare med, och så finns det förstås även artister man helst skulle vilja radera från jordens yta.

Mer eller mindre har vi alla känt det någon gång. Man stör sig så rejält på en artist att man ber till gud att den inte dyker upp stup i kvarten, men så GÖR den det. 

Skönt nog så är detta snart möjligt att förhindra, åtminstone för din egna lilla musikbubbla. Svenska streamingjätten Spotify håller nämligen på att aktivera en blockfunktion i sin app som kan plocka bort artister en användare inte vill lyssna på.

När funktionen lanseras kommer den helt enkelt låta dig blockera en artists låtar och album i ett bibliotek, en spellista, och till och med på olika radiostationer på Spotify. 

Snart kan du blockera artister på Spotify
Foto: Thurrott.com

Den världsdominerande musikappen har under den senare tiden fått ökat tryck för att erbjuda någon slags blockfunktion till sina lyssnare. Bland annat efter alla anklagelser om sexuellt våld och misshandel från sångaren R. Kelly. Hashtaggen #MuteRKelly har även den hjälpt till med att driva efterfrågan för funktionen framåt. 

Men när släpps då denna drömmiga funktion som kan rädda en från sitt eget raseri? Spotify håller för nuvarande på att testa ”spela inte den här artisten”-funktionen i sin senaste iOS-version, men tyvärr finns det i nuläget inget officiellt datum skriver teknik- och nyhetssajten The Verge.

Läs också:


Dela på Facebook
Tweeta