Ny säsong av “Making a Murderer” släpps snart på Netflix

Säsong 2 av den intensiva och omtalade true crime-dokumentären dyker upp på Netflix i oktober.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-26 08:47  |  Lästid: < 1 minuter

Att den succéartade dokumentärserien Making a Murderer skulle få en fortsättning har varit klart ett tag, men nu finns äntligen datum för när den andra delen får premiär. Om bara några veckor släpps nya och efterlängtade avsnitt på Netflix.

Making a Murderer är kriminalserien som skakade världen vintern 2015. Första säsongen berättade hur amerikanen Steven Avery dömdes för våldtäkt och mordförsök 1985. Två brott som han själv och väldigt många andra hävdar att han inte begått. Efter 18 år i fängelse friades han tack vare nya DNA-spår. Men bara några år senare blev han och hans systerson åtalade för ett mord igen, den gången på en 25-årig fotograf. 

I serien undersöks det huruvida Avery gjort sig skyldig till brotten eller inte. Hans systerson Brendan Dassey dömdes vid 17 års ålder för medhjälp till mordet men släpptes ett år efter att Making a Murderer haft premiär på Netflix.

I säsong 2 får vi möta Steven Averys nya försvarsadvokat Kathleen Zellner. En riktig tungviktare inom USA:s advokatvärld som i serien beskrivs som den advokat som fått fler oskyldigt dömda frikända än någon annan i USA. 

Säsong 2 av Making a Murderer släpps på Netflix den 19 oktober.Dela på Facebook
Tweeta