Sno sommarstilen av John F. Kennedy

Philip Conradsson visar hur man snor John F. Kennedys enkla men oklanderliga semesterstil.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-03-14 10:35  |  Lästid: 2 minuter

Den forna amerikanska presidenten John F. Kennedy är känd för sin oklanderliga stil både i sin arbetsroll men kanske framför allt för sitt sätt att klä sig utanför sin jobbet som president. Hans enkla men samtidigt klassiska klädsel har få män på samma eleganta och självklara sätt lyckats uppnå.

Likt en annan känd och omskriven stilikon, James Dean, gick John F Kennedy bort på tok för tidigt bort under hemska omständigheter. Presidenten blev skjuten på öppen gata under en bilfärd i en limousine i Dallas 1963.

I dagens artikel har vi givetvis inte fokus på den hemska bortgången utan istället på John F. Kennedys fantastiska sätt att klä sig när inte plikten kallade. Det finns dålig semesterklädsel, bra semesterklädsel och så finns det John F. Kennedys semesterklädsel.

Sno sommarstilen av John F. Kennedy
Foto: Getty Images

En av de mest mest signifikativa bilderna av Kennedys vardagliga klädsel på sin segelbåt Manitou. De raka chinosen, grå rundhalsade tröjan, skinnjackan och Ray Ban-glasögon i Wayfarermodell har i sin enkelhet aldrig gett ett lika elegant och stilsäkert uttryck.

Sno sommarstilen av John F. Kennedy
Foto: Getty Images

Ett perfekt exempel på hur den v-halsade tröjan inte nödvändigtvis behöver bäras med skjorta utan gör sig minst lika bra med en enfärgad t-shirt. En perfekt kombination under kyliga sommarkvällar tillsammans med en tunnare skaljacka.

Sno sommarstilen av John F. Kennedy
Foto: Getty Images

Den avslappnade bowlingskjortan med sin typiska utvikta krage och korta ärm har de senaste säsongerna gjort ett tydligt avstamp och vi önskar att bära den precis som Kennedy.

Dela på Facebook
Tweeta